baalnazzar Napisano 9 Luty 2009 Share Napisano 9 Luty 2009 Hell-o! Robię animacje w maxie 9 SP1. Mam problem z płynnością wyrenderowanej animacji HD. Animacja nie jest płynna ani na kompie, ani odpalona na odtwarzaczu Blue-Ray. Przy formatach SD problem nie występuje. Dzieje się tak tylko z wyrenderowaną animacją HD. Robiłem wcześniej rendery HD i nie było takiego problemu. Jakie parametry renderu mam ustawić, żeby ta animacja odtwarzała się płynie na stacjonarnym odtwarzaczu Blue-Ray? I co mogło spowodować spadek płynności? Z góry dziękuję za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 9 Luty 2009 Share Napisano 9 Luty 2009 to chyba zalezy czym zakodujesz ta animke a nie jak wyrenderujesz. Komputerowi moze brakowac powera do odtwozenia full hd, na playerach sie nie znam to sie nie wypowiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 9 Luty 2009 Share Napisano 9 Luty 2009 Rzeczywiście, jeśli avi jest zapisane jako nieskompresowane klatki to chyba na niczym nie odtworzysz tego płynnie, nawet w niższych rozdzielczościach. Skompresuj jakimś zewnętrznym programem. Polecam codec x264 (H264) - świetna jakoś, niewielki rozmiar, ale na Pentium III może mieć problemy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 9 Luty 2009 Share Napisano 9 Luty 2009 z full HD skompresowanym h264 to moj core duo 2,2 ma problemy jesli lapek dziala na trybie oszczedzania energi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baalnazzar Napisano 19 Luty 2009 Autor Share Napisano 19 Luty 2009 Dzięki za rozwiązanie problemu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi