Napisano 9 Luty 200916 l Hell-o! Robię animacje w maxie 9 SP1. Mam problem z płynnością wyrenderowanej animacji HD. Animacja nie jest płynna ani na kompie, ani odpalona na odtwarzaczu Blue-Ray. Przy formatach SD problem nie występuje. Dzieje się tak tylko z wyrenderowaną animacją HD. Robiłem wcześniej rendery HD i nie było takiego problemu. Jakie parametry renderu mam ustawić, żeby ta animacja odtwarzała się płynie na stacjonarnym odtwarzaczu Blue-Ray? I co mogło spowodować spadek płynności? Z góry dziękuję za pomoc :)
Napisano 9 Luty 200916 l to chyba zalezy czym zakodujesz ta animke a nie jak wyrenderujesz. Komputerowi moze brakowac powera do odtwozenia full hd, na playerach sie nie znam to sie nie wypowiadam.
Napisano 9 Luty 200916 l Rzeczywiście, jeśli avi jest zapisane jako nieskompresowane klatki to chyba na niczym nie odtworzysz tego płynnie, nawet w niższych rozdzielczościach. Skompresuj jakimś zewnętrznym programem. Polecam codec x264 (H264) - świetna jakoś, niewielki rozmiar, ale na Pentium III może mieć problemy :)
Napisano 9 Luty 200916 l z full HD skompresowanym h264 to moj core duo 2,2 ma problemy jesli lapek dziala na trybie oszczedzania energi :)