ucislaw Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 Witam, interesuje mnie w jaki sposób mogę skrócić czas renderingu. zainstalowałem win 64bit, zaaplikowałem 8GB ramu, max też jest 64bit, procek jest intel core 2CPU, 4300 1.8GHz. HDD na stripingu i mirroringu. przy takich parametrach komp pracuje super, ale ale czas renderingu skrócił sie nie wiele (tylko o ok 20%-30% widać poprawę, a wcześniej mialem 32bit i 2GB ramu). czy procesor jest za mało wydajny czy ustawienia w maxie są złe? może zamiast w mental ray powinienem rzeźbić w vray? proszę o podpowiedź jakiegoś mondralę;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 Hmmm...Zwalnia cię procesor :) Rzeźbić w Vray`u :O Powodzenia...! Ale jeżeli zastanawiasz się w na którym silniku szybciej będziesz renderować to wszystko kwestia ustawień, choć wydaje mi się że w Vray`u łatwiej i szybciej można uzyskać zamierzony efekt. PS. Czyżby prowokacja ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 20%-30% względem czego? mondralę Mmmm... freestyle ortograficzny. To lubię! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 Kluczowy jest procek. Te wszystkie upgrady co zrobiles na sama preadkosc renderowania nie maja prawie zadnego wplywu jesli proc jest wolny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ucislaw Napisano 11 Luty 2009 Autor Share Napisano 11 Luty 2009 Dziękuję za podpowiedzi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi