Napisano 9 Marzec 200421 l Zapoznalem sie z kilkoma tutkami z tej stronki i postanowilme wykonac 2 z nich. Jak nie trodno sie domyslec noob jestem i oczywiscie cos po drodze zwalilem :| 1 Pierwszy tutorail to byla kolumna za pomocą splajnów. Wszytko szlo mi niby ok do momentu zastosowania modyfikatora crosssection. Autorowi tutka wyszlo tak a mnie tak : jak widac cos poszlo nie tak... 2 Drugim tutkiem bylo modelowanie rekina . Dajmy na to ze zrobilme caly ten model rekina [prymitywnie bo prymitywnie :P] poza tymi jego szczenkami ... autor sugeruje uzycie modyikatora smooth [jak go uzyc to najwyrazniej zapomnial napisac] by uzyskac taki efekt ja po zmodyfikowaniu uzykalem cos takiego : (nie smiac sie ! :]) Pytania.. a w zasadzie pytanie brzmi : What went wrong :D Co zrobilem nie tak... moze wie ktos ?
Napisano 9 Marzec 200421 l Straszna siatka wyszła na tej kolumnie... ;) mże jest coś nie tak z kolejnością spline\'ów gdyż w crossection to ważne... ale na forum jest autor tego tutka, więc jeśli to nie to, to wkrótce on Ci pomoże.. ja za mało tej modyfikacji używam :) A co do drugiego, to widząc różnicę w gęstości siatki pomiędzy Twoim modelem a tym z tutka, to nie chodzi o modyfikację meshsmooth?? nadaj meshsmooth\'a i zwiększ iterations do 1 albo 2. PS. Staraj się precyzować problem już w temacie. \"2pytania\" niestety kiepsko sugeruje zawartość i każdy temat możnaby nazwać w tym stylu...
Napisano 9 Marzec 200421 l Zeby poradzic sobie z kolumna przeczytaj watek w FAQ: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=7026 i jeszcze ten watek: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6217 Jezeli chodzi o rekina, to najpewniej autor mial na mysli modyfikator MeshSmooth, a nie Smooth. Poczytaj o nich w Helpie a poznasz roznice.
Napisano 9 Marzec 200421 l Meshsmooth masz w liscie modifkatorow, gdy juz go wybierzesz ustaw interactions na np 2 (nie przesadzaj z ta wartoscia). A w pierwszym byc moze nie poukladales spline\'ow w odpowiedniej kolejnosci. Dla modyfikatora crosssection to ma znaczenie
Napisano 9 Marzec 200421 l Autor no skąd mialem wiedziec co autor mial na mysli... zaraz lukne te wątki thx!
Napisano 10 Marzec 200421 l Podziwiam Cie Aleksandrze... Dopisz to najlepiej do FAQ, w watku VGT do ktorego podalem linka, albo w nowym.