Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam maxem bawię się od niedawna i stwierdziłem że bez waszej pomocy się nie obejdzie dotychczasowe moje dłubanie ograniczało się do nieskończonych pracek teraz postanowiłem doprowadzić do końca moją prace i właśnie tu będę potrzebował waszej pomocy głównie chodzi mi o wytykanie błędów w modelingu bo kiepski ze mnie zawodnik

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Zobaczymy jak to będzie szlo bo jestem prosty jak i on poczatki zawsze trudne zobaczymy co mi sie dzisiaj uda wymodzic

Napisano

Wiedziałem że kliment już tu był ;) No faktycznie dośc prosty wiec powiniennes dać rade. Keep working.

Napisano
  • Autor

No i pojawia się pierwszy problem próbuje wymodelować przednie koło napędowe i utknąłem w miejscu próbowałem chyba wszystkiego ale widac moje umiejętności nie podołały zadaniu może jakieś wskazówki jak to zrobić

Napisano
  • Autor

Wyszło mi coś takiego

p.s.

głopie pytanko jak zrobić rendera żeby widoczny był materiał i siatka bo siatke mam skaszanionom na makxa chyba z milion poli musze nad tym popracować

Napisano

prawie dobrze ale koło ma 18 zębów ;) uzyj vray Edgestex materiału.

EDIT:

ilosc zębów ma znaczenie gdyż warunkuje długość ogniwa gąsiorków.

Edytowane przez kliment woroszyłow

Napisano
  • Autor

no to niezle to skaszanilem a ja sie dziwie ze mi komp niewydala

biore sie za twoja metode

Napisano
  • Autor

faktycznie zabieram sie za nie od nowa musze zaoszczedzic troszke poli bo jak tak dalej bede modelowal to nie ma szans zeby komp mi dotrwal do konca

Napisano

Jeśli używasz MeshSmooth, zawsze możesz dać iteracje wygładzania tylko dla rendera, a w viewporcie mieć je ustawione na 0 :)

Napisano
  • Autor

i to by bylo na tyle cokolwiek bym nie chcial zrobic wywala mi maxa

Napisano

Windows Media Player, Photoshop, Opera i dziwisz się, że brakuje Ci pamięci na renderowanie?