Gość BiX Napisano 12 Luty 2009 Napisano 12 Luty 2009 (edytowane) siemano. Oto zaczynam nowy interior. Tym razem coś czego nigdy nie robiłem czyli klimat nocny... Mam problem by to ośiwetlić. Używam kamery fizycznej z iso 1200 i shutter 5. Color Maping: Reinhard na 2,1 i burn 0.21.. Dużo iesów po 120. Możecie powiedzieć jak wspomóc się expozycją i która jest najlepsza? Testowałem kilka ale efekty były okropne... I te cienie pod stołem....... ;/ oto pierwszy skromny renderek: Potem jeszcze opiszę jak sobie to mieszkanko zaplanowałem. Edytowane 12 Luty 2009 przez BiX
Gość BiX Napisano 12 Luty 2009 Napisano 12 Luty 2009 Dodałem regał pod TV. Idzie wolno bo niestety czasu brak. Textury na razie nie do oceny bo na szybko. Bardziej modeli się czepiajcie i światła ;) Musze zrobić nową roślinke bo ta mi się już znudziła. XD Ale jak zrobić by cienie pod stolikiem nie były takie ochydne? Jaki kolor światła najlepiej ustawić w IES?
pionix Napisano 13 Luty 2009 Napisano 13 Luty 2009 Przy oświetleniu nocnym nie staraj się za wszelką cenę oświetlać równomiernie pomieszczenia bo scena zrobi się „płaska". Daj węższe IESy. Nie bój się jak jakieś fragmenty sceny nie będą doświetlone. Pooglądaj najlepiej jakieś fotki wnętrz z oświetleniem nocnym. Zasłoń okno. Kolorem światła też można ładny klimat wygrać. Halogeny dają ciepłe żółte światło a świetlówki zimne niebieskie. Im światło słabiej świecąca tym bardziej kolorowe nich będzie. Pooglądaj sobie może to: http://www.erco.com/download/data/30_media/30_erco_entdecken/erco_entdecken.pdf
Gość BiX Napisano 24 Luty 2009 Napisano 24 Luty 2009 witam po małej przerwie... Robię dalej tą scene i oczywiście nie za bardzo wychodzi.... Nie wiem już jak mam ustawić ten render etc żeby to jakoś realnie wyglądało. Bo poki co to nijak wygląda... Oto kilka renderów: Co daje waszym zdaniem większy real Reinhard czy coś innego? Zmieniam kolory iesow ale jakoś i tak nic z tego nie wychodzi.... Proszę o jakieś rady. Aha i jaki materiał na te zasłony?? Żeby jakoś tak ładnie, delikatnie wyglądały?
noted Napisano 24 Luty 2009 Napisano 24 Luty 2009 Ja mam takie pytanko jak się otwiera górne szafki w kuchni? :D
Gość BiX Napisano 24 Luty 2009 Napisano 24 Luty 2009 gosz.. wejdź sobie na ernestomeda.com i ewentualnie im wyślij takie zapytanie.
indian Napisano 24 Luty 2009 Napisano 24 Luty 2009 (edytowane) bardzo ładnie wygląda ,oprócz materiału krzeseł i jakiegoś lewitującego "magazynu". bardzo mi się podoba :) Edytowane 29 Marzec 2009 przez indian
Rekomendowane odpowiedzi