Kruku Napisano 12 Luty 2009 Napisano 12 Luty 2009 (edytowane) Witam wszystkich, ostatnio zaopatrzyłem się w Cineme 4D r11 używam jej głównie ze względu na Bodypaint ale mam dziwny problem z tą wersją, mianowicie jak chcę ustawić aby brush zmieniał kształt pod naciskiem piórka tabletu w effector settings wszystkie opcje pen są szare (nie do włączenia jakbym wcale nie używał tabletu :/ ) wcześniej używałem r4 i wszystko działało ok (pracuje z włączonym preferecnces/common/Graphic tablet i Hi res cord). Podejżewam że winę za to ponosi mój stary pentagram o pen XXl jednak nigdzie nie mogę znaleśc potwierdzenia. Specjalknie pobrałm nowe sterowniki z myślą że to pomoże jednak już nie wiem co więcej zrobić :(. POMOCY Edytowane 18 Czerwiec 2009 przez Kruku
sicksicksick Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 no to coś ze sterownikami ale jesli czyta ci preszura na pscs to powinno też na c4d . bo wsumie. sama cinemA wiele ustawien do tabletu nie ma..[na szczescie :P] jedyne to Graphic tablet i Hi res cord tak jak napisales:p ...npaisz do maxona :p
Double_G Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Masz Cineme i nie wiesz, że ma w nazwie 4d a nie 3d? lol
Kruku Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Napisano 18 Czerwiec 2009 Ktoś mi odpisał ;] dzięki sicksicksick, sterownik zawsze miałem oryginalny z płyty jakąś starą wersję i wszystko działało tylko przy tej r11 tabletu wcale nie widzi nawet z najnowszymi sterami ;/ nie obędzie się chyba bez maila do maxona XD Masz Cineme i nie wiesz, że ma w nazwie 4d a nie 3d? lol ahh.. fatalny błąd XD za szybko piszę i nie sprawdzam XD
sicksicksick Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 no ja pracuje w firmie na nowym bodypajncie4 ^^; mam ujowego wacoma a6 stary jakis ... ale smiga nienagannie..a stery mam nowe ze strony nie z plyty ;system winXp.. w domu mam intuosa3 a4, c4d11 i viste i tez smiga bez kłopotów..
Rekomendowane odpowiedzi