Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, ostatnio zaopatrzyłem się w Cineme 4D r11 używam jej głównie ze względu na Bodypaint ale mam dziwny problem z tą wersją,

mianowicie jak chcę ustawić aby brush zmieniał kształt pod naciskiem piórka tabletu w effector settings wszystkie opcje pen są szare (nie do włączenia jakbym wcale nie używał tabletu :/ ) wcześniej używałem r4 i wszystko działało ok (pracuje z włączonym preferecnces/common/Graphic tablet i Hi res cord). Podejżewam że winę za to ponosi mój stary pentagram o pen XXl jednak nigdzie nie mogę znaleśc potwierdzenia.

Specjalknie pobrałm nowe sterowniki z myślą że to pomoże jednak już nie wiem co więcej zrobić :(.

POMOCY

Edytowane przez Kruku

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no to coś ze sterownikami ale jesli czyta ci preszura na pscs to powinno też na c4d . bo wsumie. sama cinemA wiele ustawien do tabletu nie ma..[na szczescie :P] jedyne to Graphic tablet i Hi res cord tak jak napisales:p ...npaisz do maxona :p

Napisano
  • Autor

Ktoś mi odpisał ;]

dzięki sicksicksick, sterownik zawsze miałem oryginalny z płyty jakąś starą wersję i wszystko działało tylko przy tej r11 tabletu wcale nie widzi nawet z najnowszymi sterami ;/ nie obędzie się chyba bez maila do maxona XD

Masz Cineme i nie wiesz, że ma w nazwie 4d a nie 3d? lol

ahh.. fatalny błąd XD za szybko piszę i nie sprawdzam XD

Napisano

no ja pracuje w firmie na nowym bodypajncie4 ^^; mam ujowego wacoma a6 stary jakis ... ale smiga nienagannie..a stery mam nowe ze strony nie z plyty ;system winXp.. w domu mam intuosa3 a4, c4d11 i viste i tez smiga bez kłopotów..