Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dobra. Na samochody ejstem za slaby (skasowalem zeby nie zasmiecac) Zaczne robic cos prostszego, gdzie nie trzeba trzymac sie bluprintow. I nie patrzcie na: wymiary, symetrie, proporcje, stosunki yyyyy. Bedzie na wesolo.

Na wprost: glowny budynek (z cegly)

Po prawej: dobudowka (under consruktion) z pustakow.

Jesli macie jakies pomysly co umiescie (oczywiscie smieszne, wesole) to prosze o rade. Na pewno bedzie swinia:D

Pierwszy render

• Odpowiedzi 191
  • Wyświetleń 15,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mozesz dac jakas starsza babcie jak krowe doji albo koze

i jakiegos kota co wlasnie dostaje z cegly[lol2]

to moze byc ciekawe

czekam na updaty

pozdro

Napisano
  • Autor

ciezko bedzie z ta baba ale postaram sie:D hehe z tym kotem to sie usmialem:D

Napisano

czyżby ściany tego budynku miały po 3 metry grubości?hmmmm takie mam wrażenie

Napisano
  • Autor

jestem praktykujacy poczatkujacy (moja 3 praca na forum i zadna skonczona) wiec tylko dzieki waszej pomocy, szczegolnie leze w mentalu, a dobrze w fotoszopie:P Nie oczekujcie za wiele ale miejcie wiare bo szybko sie ucze:D

Napisano
  • Autor
Originally posted by DarCon

czyżby ściany tego budynku miały po 3 metry grubości?hmmmm takie mam wrażenie

Narazie dalem dla kontrastu jutro bede dalej grzebac wiec beda mialy normalna grubosc. Ale w pierwszej wersji miala byc to chatka z czasow wojny a w piwnicy bunkier :) [lol2]

Napisano

zrob zeby z okna wystawal leb jakiegos konia z wiadrem na glowie [lol2]

Napisano

a w tle pole, las i pordzewiały duży fiat (może być w planie odległum, żeby nie było konieczności modelowania)

Napisano

No to mamy 2 in 1... tylko wziąć zdjęcie... wyciąć auto, postawić na środku pola i sprawa załatwiona.......

ale te dodatki dopiero jak budynek będzie gotowy

może z tego wyjść całkiem klimatyczny obraz :D

Napisano

Loozack -> czy na tym zdjęciu to nie jest czasem Łada??:P Może się mylę, ale tak jakoś mi się wydaje:P

Co do pracki, pomysł fajny ale narazie nie zawiele można powiedzieć, ja bym dodał studnie jeszczę na podwórku:) A no i koniecznie kombajn \"Bizon\" z klimą i szyber dachem:D

Napisano

a bo ja wiem czy to Łada ?? [lol2] wygląda podobnie :D

a z tego Bizona z klimą i szyberdachem to się uśmiałem [lol2] taki Bizon Cool GT [cfaniak] no i progi, koniecznie progi do niego i niskoprofilowe opony ;)

no i teraz pytanie... czy to jest off-topic czy porady do WIPa ?? :D

czekamy na updaty [piwo]

Napisano

Hi

Mi tez sie wydaje ze to jest lada:D

Pomysl fajny z ta babcia dojaca krowe:D czekam na updejty.

Napisano
  • Autor

Jak dla mnie na tej fotce jest fiat ale dam inna zeby mozna bylo porownac:D

Napisano
  • Autor

A tutaj renderek z kilkoma nowymi rzeczami:D Hehehe deski w oknach wersja studyjna, mowic czy sie podobaja:D

Sorry ze nie pisalem ale net mi siadl a nie chcialo mi sie kompow robic (ladnie swieci na dworze:D)

nIE patrzec na swiatlo, na tym sie wogole nie znam..!!!!

Napisano
  • Autor

Tak, tyle ze w skylightcie jestem swinka morska (hehehe) wiec jak juz to rposze o rade:D

Napisano
  • Autor

Zrobilem skylight ale wszystko co wymodelowalem nie jest widoczne na renderze (czarne) tylko environment jest niebieski jak wyzej i widac tylko sylwetki. Swiatlem zajmiemy sie pozniej:P A niedlugo kolejny renderek:D

Napisano

jeżeli renderujesz Mental Rayem to włącz Final Gather (wartość ustaw na 100 do testów, albo nawet mniejszą :))

pozdrawiam [piwo]

Napisano
  • Autor

Kolejny apdejcik:

*rynna

*okienka na poddaszu

*studnia

Uruchomilem tez V-ray ale nie widac chyba roznicy prawda!?

Napisano

a gdzie kot co dostal z cegly ????[lol2]

bedzie dobrze

pozdro

Napisano

komin pewno mikolaj byl taki gruby ze jak na niego stanol to go skrzywil:D

Napisano
  • Autor

no wiecie, normalnie boxy w maxie takie krzywe nie wychodza:P:P:P mialbyc jeszcze bardziej krzywy , ale to co zrobilem to juz rpzesada byla:P

Napisano

Odbiegając od tematu (troszkę się zagapiłem:P) To napewno łada... ale nie wiem jaki numer:)

Pozdrawiam chałupka ok ale czekam na więcej:D

Napisano
  • Autor

MrRuchu: Jak dla mnie fiat, ale to Loozack powinien byc pewien, Sikham tez powinien wiedzec. Wstydzcie sie:D

Loozack: ten pomysl chyba zrealizuje:D:D:D:D:D W niedziele bedzie update:P

Napisano

Wybrałeś sobie ciekawy temat. Jak widać pojawiło się już sporo fajnych pomysłów. Czekam na updaty. Może być bardzo ciekawie.

Napisano
  • Autor

kombinuje ale nikt nic nie powiedzial o studniu czy sie podoba czy nie?!?!?

Napisano
  • Autor

Pytanie: czy jesli dam gotowe drzewo z maxa6 to ktos sie obrazi!?

Napisano

Die obrazimy sie. Dawaj gotowe i nowe renderki i zrob kota co z cegly dostal:P

Napisano
  • Autor

Dzieki za rekomndacje ale jestem poczatkujacy w takich madrzejszych projektach, i watpie zeby udalo sie to wszystko wymodelowac i polaczyc w jedno. Staram sie was nie zawiesc...

Napisano

Studnia ok, ale ja bym widział raczej taką z żurawiem hmm.. chyba tak to się nazywa, taki długi kij z jednej strony obciążniki z drugiej wiadro:) U mojej prababci taka była:)

Pozdrawiam

Napisano

Skilo DO ROBOTY! w następnym poscie ma być jakis byc nowy render Twojej pracy!

;)

Napisano
  • Autor

MareG mnie pognal i oto jest:

-studnia z kafarem (czy jak tam)

-plotek v. beta:D

-inne oswietlene