Napisano 17 Luty 200916 l Czy ktoś z was wie jak dobrze strakować w XSI FND (tylko ta wersja wchodzi w grę), lub przy użyciu innego wspomagającego programu, który koniecznie musi być za darmo i mieć licencję na komercyjny użytek. Za zadanie mam sfilmować z samochodu odcinek drogi, podczas jazdy a następnie wtrakować trójwymiarowy model bilbordu. Dzięki z góry za pomoc.
Napisano 17 Luty 200916 l Ani XSI Fnd, ani Ess, ani nawet Adv, podobnie jak nie max, maya, lwd czy c4d i podobne... bo do takich zastosowań są inne programy. Jest nawet jeden darmowy, podobno całkiem niezły: http://www.digilab.uni-hannover.de/docs/manual.html A jak nie to zbieraj kaske na licencje boujou, pftracka czy innego ;)
Napisano 17 Luty 200916 l Max tez potrafi, LW z tego co wiem rowniez. Streaker chyba chcial powiedziec, ze niewazne, ze masz starego golfa i mozesz nim dojechac wszedzie, moze niezawsze komfortowo. Kupuj drozszy samochod, albo siedz w domu. ;)
Napisano 17 Luty 200916 l Aj, aj... czepiacie się :P Zresztą, jak już jesteśmy przy motoryzacyjnych porównaniach - po co jedzić starym zdezelowanym golfem, jak daje linka do również darmowej toyoty ? No i pytanie było o xsi, a w nim - z tego co się orientuje (po jednej wpadce trzeba się ubezpieczyć ;) ) - i tak trackera nie ma.
Napisano 19 Luty 200916 l A w XSI w FX Tree w zakladce Ops > Transform > Tracking (nie wiem czy o coś takiego chodzi) W helpie w XSI jest wiecej na ten temat.
Napisano 22 Luty 200916 l A w XSI w FX Tree w zakladce Ops > Transform > Tracking (nie wiem czy o coś takiego chodzi) W helpie w XSI jest wiecej na ten temat. tracking to nie matchmoving.