Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszytkich czy ktoś słyszał o czymś takim jak 3D Max 2009 jeśli tak to byłbym wdzięczny i chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy opłaca się kupować 3Dmax 9 bo posiadam wersje testową czyli 30 dniową i chciałem kupić pełną wersje jednak cena mnie przeraża jeśli ktoś mógł mi poradzić czy jako początkujący animator powinienem zainwestować w nową wersje czy raczej dalej uczyć się na starej (czyli 7).

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 657
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja słyszałem o czymś takim.

I większość użytkowników forum.

Nie kupisz Maxa 9 bo go już nie sprzedają od dawna, obecnie w sprzedaży jest max 2009, o którym to wspomniałeś.

Rozumiem, że cena Cię przeraża bo to nie małe pieniądze dla początkującego.

W takim razie musisz zainteresować się wersją studencką lub wersją do nauki (o ile max w takiej wersji jest, bo maya na pewno).

Albo zadowolić się 30-stodniową wersją trial.

Uczyć się możesz też oczywiście na starej, jednak zapewne jest tam mniej narzędzi, ale mimo to można szlifować swoje umiejętności animacyjne, a jak będziesz już mega dobry to pieniądze na narzędzia powinny się powoli nagromadzić.

Pozdrawiam i powodzenia!

Napisano
czy opłaca się kupować 3Dmax 9

Z tego co mi wiadomo autodesk sprzedaje tylko najnowsze wersje 3d maxa, czyli 2009. A co do ceny to jest opcja, że kupujesz wersje student za ~200 euro i do tego upgrade do wersji komercyjnej za około 900 euro, wychodzi znacznie taniej niż kupienie wersji komercyjnej za ~17 000 zł. Aha warunek jeden. Trzeba być studentem, okazać to przy kupnie. Było o tym na forum.

Tutaj masz link http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=53440&highlight=1000+ojro

Tylko ceny już są inne niż w tym watku bo euro ostro w gore poszlo.