Qjon Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 (edytowane) Witam. Bawiłem sie troche maxem i zastanawiałem się jak uzyskać taki oto efekt rozmycia miecza świetlnego: Byłbym wdzieczny za pomoc Edytowane 17 Luty 2009 przez Qjon
mirach Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 Takie rozmycie uzyskasz motion blurem odpowiednio ustawionym. Popatrz tez w kierunku after effects. Na videocopilot jest nawet gotowy preset do robienia mieczy swietlnych :)
Qjon Napisano 17 Luty 2009 Autor Napisano 17 Luty 2009 hmm odkryłem, ze w propeties da sie ustawić object motion blur. ale jest tam jeden problem: przy bardzo szybkich ruchach widać, iż nie jest to jedno rozmycie ale kilka nakładających sie na siebie obiektów. ale dla moich celó t ostarczy chyba ze ktos wie jak to zmienic
Levus Napisano 17 Luty 2009 Napisano 17 Luty 2009 Jeśli to nie animacja to najlepiej w photoshopie namalować. 3D to nie wszystko, a szczególnie bez 2D i postprocesów, tak jak pisze mirach.
Qjon Napisano 18 Luty 2009 Autor Napisano 18 Luty 2009 właśnie chodzi mi o takie efekty w animacji przy powolnym ruchu wygląda to tak jak trzeba ale przy szybszym juz jest problem :/ da sie o tym blurem z propeties obiektu jakoś manipulować? bo on działa łądnie ale te ustawienia mnie nie zadawalają
Gość Grievous Napisano 2 Kwiecień 2009 Napisano 2 Kwiecień 2009 Ustaw w Properties Motion blur na Image i walnij go na jakie poltora... :] Powinno byc ok...
Rekomendowane odpowiedzi