Napisano 10 Marzec 200421 l MAm do oteksturowanie samolot i nie bardzo wiem jak zrobic zacieki oleju i rdze lub odpryski farby na rogach blach .Mam z tym niezły klops .Szukam porady !!!:o
Napisano 10 Marzec 200421 l zaden plug nie da ci tak dobrych efektow jak odpowiednia mapa ktora sobie mozesz namalowac np. w photoshopie. inspiracji szukaj w dziale game art gdzie panowie za pomaca samych map na obiektach low poly uzyskuja realizm o jakim samochodziarze moga pomarzyc.
Napisano 10 Marzec 200421 l Autor bylem wszedzie na forum poza gemart-em w poszukiwaniu odpowiedzi .Juz tam ide, ale plugi n itak chciałbym przetestowac .Wiec bardzo prosze ojakis link do jego sciagniecia :D
Napisano 12 Marzec 200421 l Autor Rozwiazanie problemu dla odwiedzajacych (zielonych tak jak ja). 1. Mapa blendre i w a) mapa kolorów b.)mapa rdzy,zacieków i tp. (może byc np z simbiot-a) c.) mapa laczaca a) i b) to samemu mozna zrobic w dowolnym 2d programie Efekt zarabisty na WIP-ie update mojego YAKA-7 zrobionego w tej technice juz niedlugo.
Napisano 14 Marzec 200421 l Autor Mam nadzieje ,ze poczatukujacym takim jak ja jestem, ulatwi to troche zycie w Maxie http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9335&page=2