yupi Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 Mam problem z uzyskaniem takiego efektu jak w przykładowej wizce.Poniżej zamieszczam wizke w ktorej zaznaczyłam na niebiesko dziwny nirowny kształt ktory mi wychodzi( jakiego światła uzyc).Druga sprawa na czerwono zaznaczyłam dziwne odblaski ktore wychodza od świtla z halogenow w sufice jak to zlikwidowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krowdel Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 Nie wiem czy to coś pomoże ale sprawdź właściwości materiałów, czy przypadkiem nie mają ustawionych odbić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 to przez niedokladnie wymodelowane wnetrze, dodatkowo czym osietlales te dropy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luqas87 Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 nom często się krzani przez błędy w siatce, ale i może mało fotonów i FG podkręcić i spradź cienie, na takie światełka to chyba tylko area, pod halogeny daj dystrybucje światła web i podepnij jakiegoś ciekawego IESa, inna sprawa że jak tak słońce grzeje z zewnątrz to kto zapala w środku światła :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krowdel Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 To na jakie błędy w modelowaniu należy zwracać uwagę, aby nie powstawały takie artefakty świetlne?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luqas87 Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 poszukaj dziur w siatce warto aby sciany ze soba, podloga i suftem nachodzily na siebie i mialy odpowiednia grubosc ale podkrecenie FG i ilosci fotonow terz pewnie cos tu zadziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi