Napisano 17 Luty 200916 l Mam problem z uzyskaniem takiego efektu jak w przykładowej wizce.Poniżej zamieszczam wizke w ktorej zaznaczyłam na niebiesko dziwny nirowny kształt ktory mi wychodzi( jakiego światła uzyc).Druga sprawa na czerwono zaznaczyłam dziwne odblaski ktore wychodza od świtla z halogenow w sufice jak to zlikwidowac?
Napisano 6 Marzec 200916 l Nie wiem czy to coś pomoże ale sprawdź właściwości materiałów, czy przypadkiem nie mają ustawionych odbić
Napisano 6 Marzec 200916 l to przez niedokladnie wymodelowane wnetrze, dodatkowo czym osietlales te dropy ?
Napisano 6 Marzec 200916 l nom często się krzani przez błędy w siatce, ale i może mało fotonów i FG podkręcić i spradź cienie, na takie światełka to chyba tylko area, pod halogeny daj dystrybucje światła web i podepnij jakiegoś ciekawego IESa, inna sprawa że jak tak słońce grzeje z zewnątrz to kto zapala w środku światła :P
Napisano 7 Marzec 200916 l To na jakie błędy w modelowaniu należy zwracać uwagę, aby nie powstawały takie artefakty świetlne??
Napisano 7 Marzec 200916 l poszukaj dziur w siatce warto aby sciany ze soba, podloga i suftem nachodzily na siebie i mialy odpowiednia grubosc ale podkrecenie FG i ilosci fotonow terz pewnie cos tu zadziala