palmer Napisano 20 Luty 2009 Napisano 20 Luty 2009 (edytowane) Witam ... pojawia mi sie taki oto komunikat po okolo 1 minucie od wlaczenia renderingu there isn't enough memory for the raytracer to build it's acceleration data structures dzieje sie to od czasu jak dolozylem do sceny drzewa z onyx'a Macie jakies pomysly jak to "naprawic" edycja: intel core Quad [email protected] 6GB ram Edytowane 20 Luty 2009 przez palmer
palmer Napisano 20 Luty 2009 Autor Napisano 20 Luty 2009 (edytowane) szczerze mówiąc nie .... (dosyć dawno temu mialem doczynienia z vray proxy) .....bede mógł importowac przez drzewa z onyx'a ... w scenie prawie nie ma idenycznych drzew ..... z reszta zaraz sprobuje... Edytowane 20 Luty 2009 przez palmer
palmer Napisano 20 Luty 2009 Autor Napisano 20 Luty 2009 ok robie tak (skorygujcie mnie jesli zle) Zaznaczam drzewko z onyxa - prawy klik - vray mesh export (zapisuje nazwe, zaznaczam creatye proxy) Nastepnie kopiuje (instance) aby miec druga sztuke Pytanie czy po zamianie drzewka na vraymesh export staje sie ono juz "proxy" czy musze je jakos wstawiac do sceny ?? edit: czy moge grupe zamienic na proxy czy musze zrobic ungroup ?
palmer Napisano 20 Luty 2009 Autor Napisano 20 Luty 2009 ok dziala ....i nie dziala renderuje sie ALE roslinki maja kolor noewnieski ...czerwony ... stracily tekstury .. help .......
arev Napisano 20 Luty 2009 Napisano 20 Luty 2009 Materiał proxy musi być typu "Multi/Sub-object". Nie wiem jak wygląda geometria tych drzewek, ale jeśli ich fragmenty są osobne to zrzuć najpierw do jednego obiektu - materiał zrobi się sam, jeśli mu pozwolisz. Ściągnij go potem do edytora gdyby trzeba było nałożyć go na proxy ponownie. p.s. gdy chcesz coś dodać ;)
Luqas87 Napisano 20 Luty 2009 Napisano 20 Luty 2009 czasem może też od bólu głowy poratować przestawienie w vay ->setting -> default geometry na dynamic. Ale na pewno nie pomoże tyle co VrayProxy
Rekomendowane odpowiedzi