kwaspl Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 mam taki problem umieszczam płaszyzne na nią nakładam efekt hair and fur a nad nim kulę na którą nakładam mapę w kategorii refract i chodzi mi o to aby w tym kształcie odbijała się także ta trawa ktoś może wie jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 Musisz w oknie edycji materiałów kolor reflecta ustawić na inny niż czarny np. szary albo biały (im jaśniejszy tym bardziej odbija otoczenie) i pobawić się jego wartościami odnosnie odbijania światła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 Żeby zachodziła interakcja pomiędzy materiałem typu reytrace a Hair and Fur w effects ( klawisz 8 na klawiaturze ) w Hair and Fur , sekcja Hair Rendering Options masz Raytrace the Reflections/Refractions - musisz to zaznaczyć - u mnie się max wykrzacza przy aktywowaniu tego, nie wiem jak u innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 U mnie natomiast wystarczy użyć materiału Arch&Design PS H'n'F na default'owych opcjach ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi