Napisano 26 Luty 200916 l Witam Oto mój najnowszy model bodajże 6 w mojej karierze xD. Pracuje w Cinema 4D, choć postanowiłem i tutaj poprosić was o komentarze co do modelu. Dopiero się uczę modelować, heh.... może za rok, jak będe miał 15 lat na karku będe już pro ^^. Ale dosyć gadania. Jak się wam widzi? Edytowane 27 Luty 200916 l przez Nico69 Nie poprawny wątek :/
Napisano 26 Luty 200916 l wygląda fajnie, oprócz "opon", pokaż siatkę Edytowane 26 Luty 200916 l przez indian
Napisano 26 Luty 200916 l Dlaczego na 3 zdjęciu są podwójne tylne opony? Rzuca się w oczy to, że tylne koła są oddzielnymi obiektami oraz brak podwozia.
Napisano 26 Luty 200916 l Cześć, nie podobają mi się opony, wraz z felgami. Z przodu obciążnik powinien składać się z około 4-5 części, u Ciebie widać jedną. Masz jeszcze dużo pracy przy tym modelu, przednia oś jest niedopracowana, brakuje siłownika no i tył, tam będziesz musiał sporo powalczyć żeby wymodelować cały detal. Nie wspominając juz o wnętrzu kabiny. Ciekaw jestem jak to wyjdzie:) powodzenia!
Napisano 27 Luty 200916 l Autor "indian wygląda fajnie, oprócz "opon", pokaż siatkę" Więc tak narazie nie mam pojęcia jak zrobić render siatki :E "Dlaczego na 3 zdjęciu są podwójne tylne opony? Rzuca się w oczy to, że tylne koła są oddzielnymi obiektami" Są oddzielne opony w realu montowane do pojedyńczych :P Podwozie będzie :P Opony są moimi pierwszymi :/ A niestety ja opon modelować poprawnie nie potrafię :E Może ktoś by mi wymodelował ? :/
Napisano 27 Luty 200916 l Opony to tragedia ... nawet czolg nie ma takich "glebokich" gąsienic :). Edit: Nico, nikt ci opon nie wymodeluje. Skup sie, wez do roboty, a zrobisz to dobrze :) A na koncu powiesz dumnie ... Patrzcie ludze, to mój traktor :D Edit v2: Daj siatki :) Edit v3: Nico, poprostu nie renderuj siatki itp. Tylko zrob screen normalnie w oknie PERSPECTIVE tak jak modelujesz, tylko ustaw bys miał widoczne linie. A w C4D, tez sie da. Edytowane 27 Luty 200916 l przez Blader
Napisano 27 Luty 200916 l Nie wiem, ale IMHO opony wcale nie odbiegają pozoimem od reszty. Jest jeszcze duuuużo do dopracowania ogólnie, ale jak na początki wcale nie jest źle.
Napisano 27 Luty 200916 l Gwoli ścisłości to czołg na gąsienicach ma mniejsze wgłębienia niż traktor na oponach. A tak poza tym to model jest naprawdę przyzwoity jak na początek. Musisz tylko jeszcze poczytać o materiałach, oświetleniu i renderowaniu i będzie bardzo dobrze. Czyli jak na razie masz opanowane około 15% niezbędnej wiedzy :). Pozdrawiam B.
Napisano 27 Luty 200916 l Autor HN strasznie poly dodaje. Koła wiem że są zjechane na maxa :/ Innych nie zrobie.... chyba nici z tego modelu. ehhh
Napisano 27 Luty 200916 l nico69 nie poddawaj się, przerób jeszcze raz te koła i zmniejsz trochę tą maskę, żeby tyle poligonów nie miała, a tak jest ok. Będziesz robić do tego jakieś otoczenie?? Czy tylko sam ursus będzie?
Napisano 27 Luty 200916 l Autor Ehh.. maskę zostawię, ale koła może faktycznie powinienem zrobić nowe :/ tylko nie wiem jak.... A otoczenie oczywiście że zamierzam zrobić :]
Napisano 27 Luty 200916 l Ehh.. maskę zostawię, ale koła może faktycznie powinienem zrobić nowe :/ tylko nie wiem jak.... najprościej będzie z referki realnego Ursusa ;)
Napisano 28 Luty 200916 l kabina trochę kanciasta, ale wygląda prawie jak ursus ;p zrób wnętrze i będzie git