Nico69 Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 (edytowane) Witam Oto mój najnowszy model bodajże 6 w mojej karierze xD. Pracuje w Cinema 4D, choć postanowiłem i tutaj poprosić was o komentarze co do modelu. Dopiero się uczę modelować, heh.... może za rok, jak będe miał 15 lat na karku będe już pro ^^. Ale dosyć gadania. Jak się wam widzi? Edytowane 27 Luty 2009 przez Nico69 Nie poprawny wątek :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 (edytowane) wygląda fajnie, oprócz "opon", pokaż siatkę Edytowane 26 Luty 2009 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamode Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 Dlaczego na 3 zdjęciu są podwójne tylne opony? Rzuca się w oczy to, że tylne koła są oddzielnymi obiektami oraz brak podwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Pantera Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 Tam gdzie jest MS model nie wygląda już tak dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forestt Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 Cześć, nie podobają mi się opony, wraz z felgami. Z przodu obciążnik powinien składać się z około 4-5 części, u Ciebie widać jedną. Masz jeszcze dużo pracy przy tym modelu, przednia oś jest niedopracowana, brakuje siłownika no i tył, tam będziesz musiał sporo powalczyć żeby wymodelować cały detal. Nie wspominając juz o wnętrzu kabiny. Ciekaw jestem jak to wyjdzie:) powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nico69 Napisano 27 Luty 2009 Autor Share Napisano 27 Luty 2009 "indian wygląda fajnie, oprócz "opon", pokaż siatkę" Więc tak narazie nie mam pojęcia jak zrobić render siatki :E "Dlaczego na 3 zdjęciu są podwójne tylne opony? Rzuca się w oczy to, że tylne koła są oddzielnymi obiektami" Są oddzielne opony w realu montowane do pojedyńczych :P Podwozie będzie :P Opony są moimi pierwszymi :/ A niestety ja opon modelować poprawnie nie potrafię :E Może ktoś by mi wymodelował ? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blader Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 (edytowane) Opony to tragedia ... nawet czolg nie ma takich "glebokich" gąsienic :). Edit: Nico, nikt ci opon nie wymodeluje. Skup sie, wez do roboty, a zrobisz to dobrze :) A na koncu powiesz dumnie ... Patrzcie ludze, to mój traktor :D Edit v2: Daj siatki :) Edit v3: Nico, poprostu nie renderuj siatki itp. Tylko zrob screen normalnie w oknie PERSPECTIVE tak jak modelujesz, tylko ustaw bys miał widoczne linie. A w C4D, tez sie da. Edytowane 27 Luty 2009 przez Blader Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Nie wiem, ale IMHO opony wcale nie odbiegają pozoimem od reszty. Jest jeszcze duuuużo do dopracowania ogólnie, ale jak na początki wcale nie jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Gwoli ścisłości to czołg na gąsienicach ma mniejsze wgłębienia niż traktor na oponach. A tak poza tym to model jest naprawdę przyzwoity jak na początek. Musisz tylko jeszcze poczytać o materiałach, oświetleniu i renderowaniu i będzie bardzo dobrze. Czyli jak na razie masz opanowane około 15% niezbędnej wiedzy :). Pozdrawiam B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blader Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Nono bacry o to mi chodzi, bo zapomniałem jak sie nazywa bieznik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nico69 Napisano 27 Luty 2009 Autor Share Napisano 27 Luty 2009 (edytowane) EDIT 1: Udało się :D Edytowane 27 Luty 2009 przez Nico69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMoonwalker Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 siatka kabiny spoko, ale reszta masakrycznie gesta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nico69 Napisano 27 Luty 2009 Autor Share Napisano 27 Luty 2009 HN strasznie poly dodaje. Koła wiem że są zjechane na maxa :/ Innych nie zrobie.... chyba nici z tego modelu. ehhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 nico69 nie poddawaj się, przerób jeszcze raz te koła i zmniejsz trochę tą maskę, żeby tyle poligonów nie miała, a tak jest ok. Będziesz robić do tego jakieś otoczenie?? Czy tylko sam ursus będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nico69 Napisano 27 Luty 2009 Autor Share Napisano 27 Luty 2009 Ehh.. maskę zostawię, ale koła może faktycznie powinienem zrobić nowe :/ tylko nie wiem jak.... A otoczenie oczywiście że zamierzam zrobić :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Ehh.. maskę zostawię, ale koła może faktycznie powinienem zrobić nowe :/ tylko nie wiem jak.... najprościej będzie z referki realnego Ursusa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nico69 Napisano 28 Luty 2009 Autor Share Napisano 28 Luty 2009 Pewien postęp ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 kabina trochę kanciasta, ale wygląda prawie jak ursus ;p zrób wnętrze i będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi