TigerHellmake Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 (edytowane) Zapalniczka jest już prawie w 100% wymodelowana. Zapomniałem o śrubach u dołu obudowy i palnikach. Mam problem ze stworzeniem fotorealistycznego renderu , jakoś nie potrafię dobrać materiału i oświetlenia.Teraz próbuje jeszcze coś wykombinować z płomieniami , ale na cząsteczkach się nie znam. Soft XSI. Edytowane 2 Marzec 2009 przez TigerHellmake
adam_m Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 to pokaż jeszcze siatkę. Cienie wyszły jakbyś je w ps doklejał.
Blader Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 A czemu właśnie te cienie jakieś dziwne? W czym je dorabiałeś? :D Masz sciete konce, a cienie są proste... chyba ze swiatlo dziwnie jakos przenika
TigerHellmake Napisano 28 Luty 2009 Autor Napisano 28 Luty 2009 Cienie nie były dorabiane , macie czysty render bez wstawek. Cień na obudowie zapalniczki na samym dole pod ta niebieską osłoną jest dziwny. To jest chyba błąd softu bo kiedy puściłem robienie filmu to co klatkę się zmieniał choć na scenie nic się nie poruszało.
tweety Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 Witam, Twój wątek został źle nazwany. Proszę o zapoznanie się z regulaminem forum dot. nazewnictwa wątków oraz naniesienie poprawek. W przypadku braku reakcji wątek zostanie usunięty.
kamil.ochel Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 Ty ale zapaliniczki co tak wygladaja czyli te wszystkie zipa i tak dalej maja dziurki a nie wglebienia przy tym miejscu w ktorym leci ogien?
TigerHellmake Napisano 2 Marzec 2009 Autor Napisano 2 Marzec 2009 Ta zapalniczka akurat ma wgłębienia.Właściwie to nie wiem ale na fotce wygląda że ma. http://www.jetlinelighter.com/lighters/products-z-torch.html
Solo Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 Szczerze mówiąc to te zapalniczki są brzydkie .. lepiej zrób zwykłe zippo, takie klasyczne srebrne ;) Co do modelu to całkiem całkiem, chociaż mnie się proporcje jakieś takie zrypane wydają no i popracuj nad renderkiem :) Pozdrawiam, Solo
Rekomendowane odpowiedzi