Napisano 1 Marzec 200916 l Witam, Firma zrobiła niedawno upgrade z Maxa 2008 na 2009. Nie wiem o co chodzi, ale teraz jak coś renderuje (Vray) to otrzymuję zupełnie inne kolory wstawionych świateł a sam render jest dużo ciemniejszy. Envirement oraz wszystkie światła w scenie muszę wzmocnić mniej więcej 5x. Najgorsze jest zmienianie kolorów, które są dużo cieplejsze niż w Maxie 2008. Drugi problem to tło, które ustawione jest w enviremencie na biel, a w renderingu wychodzi szare. Można to poprawić w PSie, ale wolałbym tego unikać. Czasami potrzebuję coś wyrenderować w okienku Frame Buffer Vraya. Korzystając z tej opcji nie mogę odnaleźć render region, który gdzieś zniknął. No i pytanie ostatnie - czy wam też tak często zawisza się Max 2009? Pozdrawiam
Napisano 1 Marzec 200916 l sprawdz gamma settings w preferencjach, może to to. co do zawieszania - zainstaluj service Packi a max stanie sie najstabilniejsza wersja jaka dotychczas wyszła :)
Napisano 1 Marzec 200916 l Autor Dzięki SWRSC. Jutro w pracy sprawdzę tego SP do maxa. Może też rozwiąże się problem świateł - sprawdzałem gamme w obu wersjach i jest ustawiona na 1.0 czyli standardowo.