Qjon Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Witam Bawiłem sie ostatnio w modelowanie głowy. I po pewnym czasie doszedłem do włosów. Ok , fajnie mamy ten cały hair& fur, który jakoś tam wychodzi. Ale tu pojawia sie problem - czas renderingu. A pamiętam iż widziałem nie raz włosy wyglądające realistycznie, ale kiedy spojrzałem na model to na głowie zamiast hair&fury było kilka plane'ów. Stąd moje pytanie: jak zrobić takie włosy? Modl który robie to postać męska o włosach przyciętych bardzij po bokach, na górze głowy ma ok 5 cm długośći włosów, wszystkie postawione na zel do pionu. Pytam głównie dla tego iż jakoś nie moge znaleźć tuta do tego. A czas renderingu dla mnie sie liczy, gdyz planuje zrobić animacje z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Musisz troche pokombinować z malowaniem włosów i ustawianiem ich na głowie. myślę że technika podobna jak przy robieniu trawy z plejnów. niestety tutoriala żadnego nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 może particlami spróbuj. tutek http://max3d.pl/tut.php?id=222 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qjon Napisano 3 Marzec 2009 Autor Share Napisano 3 Marzec 2009 ale particlami tez chyba bedzie dosc dlugo renderowało tak czy inaczej, chyba doszedlem jak to za pomocą planów zrobić (przeglądając na yt kilka filmików) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Proszę bardzo, włosy na planach, bardzo obfity tutek: http://www.paultosca.com/varga_hair.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qjon Napisano 3 Marzec 2009 Autor Share Napisano 3 Marzec 2009 oo właśnie o takie cos mi chodziło, dziekuje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi