Napisano 6 Marzec 200916 l Witam, mam pytanie jak można dodać efekt MB tylko do jednego modelu na scenie tak aby reszta poza wskazanym obiektem nie byla w MB... Używam Tylko MB z zakladki VRay Camera.
Napisano 6 Marzec 200916 l wejdź sobie w Vray object properties - odznacz Use default moblur samples oraz zmien Motion blur samples na 1. Mi pomogło.
Napisano 8 Marzec 200916 l serwus :) a napewno zmieniłeś te sample w vray object properites na 1 ? probuje Twojego sposobu i tez mi caly czas wychodzi czarny render. Co ciekawe - on sie "renderuje" prawie momentalnie - nawet w scenach , ktore powinny si renderowac dluuuuugo. Ma ktos pomysl jak to rozwiazac ? Zwykla kamera renderuje prawidlowo :( pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 11 Marzec 200916 l Kannu używasz moze MAX 2009? Bo mi MB w ogóle w maxie 2009 nie działał przy VrayP.Cmaera, przy standardowej renderował normalnie. Efektem tego błędu również był cały czarny ekran (więc wróciłem do maxa 9.0 i nie ma problemu). Załozyłem o tym nawet temat niestety bez odpowiedzi. Pozdrawiam
Napisano 11 Marzec 200916 l serwus :) Godzil: tak, dokladnie. max2009, sp2. Nawet wczoraj na ircu z kolegami testowalismy to na tym samym pliku , i gdy u Nich bylo Ok, to u mnie sie pojawial czarny ekran :(. (i oczywiscie nie pomagaly zadne zaklecia ze zmianami wartosci MB w vrayproperties). Straszny bug. Masakryczny . Mam nadzieje, ze to zostanie naprawione w tym najnowszy, service packu. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 11 Marzec 200916 l Autor serwus :) Godzil: tak, dokladnie. max2009, sp2. Nawet wczoraj na ircu z kolegami testowalismy to na tym samym pliku , i gdy u Nich bylo Ok, to u mnie sie pojawial czarny ekran :(. (i oczywiscie nie pomagaly zadne zaklecia ze zmianami wartosci MB w vrayproperties). Straszny bug. Masakryczny . Mam nadzieje, ze to zostanie naprawione w tym najnowszy, service packu. pozdrawiam i zycze powodzenia :) I wszystko jasne ;) dzięki za info i pozdrawiam