Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Chcialem poznac Wasz zdanie na temat, jaka sztuka dominuje obecnie i jak to sie uksztaltuje za pare lat: czy 3d wyprzedi zwykly prosty rysunek, czy tez moze zaistnieje fotografia? Wiem, ze podobny temat jest ponizej, ale nie chodzi mi o to czym Wy sie zajmujecie tylko chce poznac, Wasz poglad na rozwoj wyzej wymienionych rzeczy.

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Moim zdaniem sztuka przyszlosci jest performacne. Oblewasz sie farba i tazasz po poscieli, obierasz ziemniaki pod portretem Giertycha, skaczesz z dachu bez spadochronu....

Takie jest moje zdanie.

Napisano

Co rozumiesz pod pojęciem \"dominacji\" w sztuce? Szczerze mówiąc nie rozumiem pytania :|

\"....obierasz ziemniaki pod portretem Giertycha....\"

Ciekawy sposób na życie [lol2] .

Napisano
  • Autor

rozumiem to, ze wiekszosc ludzie zajmujacych sie grafika bedzie dzialac w branzy takiej a takiej ....... z ziemniokami niezle :D

Napisano

rozwoj 3d. tak to się posunie dlatego warto w to inwestowac.

Obecnie większe zyski są z rynku gier komputerowych niż z filmów. Każda nowa gra jest obecnie trójwymiarowa. Więc prosty wniosek. W najnowszym newsweeku mozna przyczytac ciekawy artykuł o grach kokputerowych. Piszą tam między innymi ze w polsce z roku na rok przybywa graczy. a co za tym idzie twórsów gier.

Mowstał nawerr (nie wiem tylko kto go wymyslil) engine go gier 3d na komórki. IBM dorzucił do tego miniaturowe 1 gigowe dyski twarde.

Jeśli chodzi o telewizje to wielkiej rewolucji moim zdaniem nie będzie. Może powstaną jakies dodatkowe firmy które zajmą sie robieniem reklam czy efektów do filmów czy czołówek. W Anglii z roku na rok powstajne kilka nowych małych agencji reklaowych które zajmuja się tego typu rzeczami. Mniej więcej tyle samo jest co roku likwidowanych. U nas nie jest tak różowo. Jest kilka cenionych i znanych firm zajmujacych sie 3d i reklamami itp. Więc raczej ciężko będzie się przebic nowicjuszom.

Z wszystkich mi znanych dziedzin (fotografia, ryskunki, obrazy czy inne grafiki) stawiałbym na to co ma ścisły związek z multimediami.