hiroo Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 Moja ostatnia wizka robiona w wolnych chwilach. Max + Vray i troche PS
tractorec Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 aaaa za jasno wali po gałach aż zeby bolą. ale ogólnie bardzo na + chociaż AA syf :P
09121986 Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 W wipie chyba troszke lepiej to wyglądało , wydaje mi sie ze za bardzo wyostrzyłeś i ci aa lekko siadło... Ogolnie na moje oko na + ;)
pressenter Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 Ogólnie gdzieś zatraciłeś różnice między białymi ścianami, a białymi plamami. Dodatkowo, nie wiem czy przez sharpen czy przy jakimś skalowaniu, ale krawędzie strasznie Ci się posypały. Poza tym przyjemnie.
hiroo Napisano 10 Marzec 2009 Autor Napisano 10 Marzec 2009 dzięki za komentarze, rzeczywiście przesadziłem z wyostrzeniem, postaram się to poprawić jak znajdę chwilkę czasu. pozdro
godzio Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 A ja mam pytanie, ile świateł potrzeba żeby oświetlić takie wnętrze?
hiroo Napisano 10 Marzec 2009 Autor Napisano 10 Marzec 2009 godzio : co do świateł to w każdym oknie użyłem Vray light (są 3 okna) i jeden direct jako słonce i 4 iesy.
godzio Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 godzio : co do świateł to w każdym oknie użyłem Vray light (są 3 okna) i jeden direct jako słonce i 4 iesy. Jakie były ustawienia, że jest tak ładnie czysto bez noisów i plam? superanckie.
hiroo Napisano 10 Marzec 2009 Autor Napisano 10 Marzec 2009 (edytowane) dzięki jak juz pisałem w WIP-ie : ustawienia :adaptive Dmc (2-8) + catmull, irradiance map na high, hsph - 70, is- 30, light cache - 2000, mam nadzieję ze to cos pomoże jak coś to pytaj :) dla zrozumienia vraya polecam ten tutek wszystko fajnie wyjaśnione http://commerce.vismasters.com/catalog/viewproduct.aspx?product=4457 Edytowane 10 Marzec 2009 przez hiroo
godzio Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 dzięki jak juz pisałem w WIP-ie : ustawienia :adaptive Dmc (2-8) + catmull, irradiance map na high, hsph - 70, is- 30, light cache - 2000, mam nadzieję ze to cos pomoże jak coś to pytaj :) dla zrozumienia vraya polecam ten tutek wszystko fajnie wyjaśnione http://commerce.vismasters.com/stati...ng/vray/video/ link nie działa.
hiroo Napisano 10 Marzec 2009 Autor Napisano 10 Marzec 2009 oki juz poprawiłem :)) http://commerce.vismasters.com/catalog/viewproduct.aspx?product=4457
hiroo Napisano 10 Marzec 2009 Autor Napisano 10 Marzec 2009 no sporo :)) na necie jest duzo darmowych rzeczy tutaj masz np linka do strony pressentera z ustawieniami : http://pressenterdesign.com/cgblog/?page_id=18
d.b Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 Bardzo fajnie, czysto. Nie podzielam uwag o tym, że za bardzo wyostrzyłeś. Chyba ze juz zamieniłeś pliki. Gdzieś tam sie jakaś linia załamie, ale nie jest tego wiele. A teraz się poczepiam. :P Jeżeli projekt też podlega ocenie to powiem, że jest bardzo niespójny stylistycznie. Tak jakbyś trochę chciał zrobić nowoczesne białe wnętrze tak umiłowane przez wielu architektów (i bardzo dobrze) , a jednak nie był zdecydowany do końca. Najlepszym na to dowodem jest przedpokój który wygląda jak w 90% mieszkań w blokach - te kolory oświetlenie i masakryczne drzwi. Ale to nic ze tak naprawdę to nie wiem jaką on tam funkcję spełnia, bo wydaje sie dość spory, a nie ma tam wejścia do żadnej garderoby, nie ma szafy, nie ma niczego poza obrazkami i czymś co albo jest wyjątkowo brzydkim dziełem sztuki, albo wieszakiem (te trzy falki). Idąc dalej co do braku spójności to zobacz na drzwi z tymi szprosami - jak pięść do nosa (bardzo to widać na ostatnim ujęciu). To samo dotyczy stolika w strefie dziennej - tego pod telewizorem. No nijak tam nie pasuje, a nawet żaden nie jest tam raczej potrzebny. Parę innych elementów tez sie gryzie, ale mniejsza o to. Dziwnie to wygląda wszystko z paroma fajnymi elementami i tymi bardzo nowoczesnymi jak błyszczące schody bez barierki w którymś z kadrów. Poza tym tak na koniec, jeszcze doradzę zrezygnować ze wszelkich załamań suficie i na ścianach wykonanych z gispokartonu. Ta erę mamy juz dawno za sobą i niebiosom niech będą dzięki, bo to straszna tandeta. :) Aaa i jeszcze, co do technicznych spraw, to ten materiał cegieł w kuchni - wygląda bardzo słabo. Trochę jak taka tapeta 3d z takiej pianki co to ją dzieci uwielbiają skubać :P
hiroo Napisano 11 Marzec 2009 Autor Napisano 11 Marzec 2009 d.b - obrazków jeszcze nie podmieniłem :) dzięki za konstruktywną krytykę, a te trzy falki to lustra. Pozdro
hcpiter Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Przedewszystkim chyba braklo pomyslu na wnetrze albo jakas dziwna referka :) Pozdrawiam :)
d.b Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Chiałem jeszcze tylko dodać hiroo, ze poczyniłes bardzo duze postępy w stosunku do poprzednich prac. I w wystroju i w technice renderingu. Choć większe chyba w tym drugim, ale i na pierwsze przyjdzie pora. :) Tak trzymaj! :)
Rekomendowane odpowiedzi