Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

mam dziwny problem z 3ds max. nie mogę cofnąć ani ctrl + z ani przyciskiem. O co chodzi? Dzieje się tak tylko na tym zapisie. Jak zrobię restart to wszystko ok, ale jak znowu wczytam zapis to znowu to samo :(.

PS: jaki był skrót do wyjścia z widoku kamery? bo zapomniałem :P

Edytowane przez madin

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 967
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

podczas wczytywania "projektu" max wczytuje(sorki że dwa razy) tylko modele a nie "undo ,rendo" , gdy dasz opcje restart to cała pamięć (undo rendo itp) "zostaje wyczyszczona".

a co do kamery to "p-perspective","t-top","l-left","f-front", albo na górze masz taki "napis" camera/perspective... klikasz i przełączasz

pozdro

Napisano
  • Autor

indian: co do pierwszego to źle mnie zrozumiałeś, chodzi o to, ze na jednym projekcie robię animację że coś się przemieszcza z punktu A do B, no i gdy klikam ctrl + z lub undo to nic się nie dzieje. ale i tak już rozwiązałem ten problem. co do drugiego to wielkie dzięki!

i żeby nie zakładać nowego tematu, to jak zrobić by jakiś obiekt przemieszczał się po linii i żeby skręcał po niej?

Napisano

to podzieliłbyś sie rozwiązaniem moze coby nastepny user nie zakladal podobnego tematu ;> ? moze po prostu klawiatura ci sie przestawiała,hm?

Co do drugiego pytania to nie czaje, czemu troszke myslenia nie wlozyc w to wszystko?

skoro przemiesciles obiekt z punktu a do pkt. b to wstaw pomiedzy te punkty klatke i przemiesc obiekt w bok?? Narysuj sobie splajna, pozniej zaznacz obiekt ktory ma isc po tym splajnie i daj "animation"-costrainst-patch constrainst i kliknij na utworzonego splajna...........

Napisano
  • Autor

klawiatura się nie przestawiła, sprawdzałem. wystarczyło zrestartować kompa xD.

PS: Wielkie dzięki! +

PS2: a i co zrobić by obiekt się przekręcał się wraz z podążaniem za linią? (nie wiem jak to napisać :P)?

Edytowane przez madin