Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam zaczynam nową pracę ale to już będzie polegało na wymodelowaniu różnych rzeczy do domu itp... zaczynam od modelowania sofy jakiś krzeseł a na koniec ustawie to w jakimś pokoju :P

A tu pierwsza praca:

sofatest.jpg

• Odpowiedzi 26
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W v-ray na te studio się nie patrzcie bo to tak żeby był klimat pokoju jakiegoś...

Napisano

zapodaj ustawienia proszę, jestem raczkujący w vrayu i potrzebuje jakiegoś punktu odniesienia

Napisano

Takie robienie wizki na "pale" nie ma wiekszego sensu. Tymbardziej zaczynajac od sofy ktora wstawie do "jakiegos" pokoju. Z takim podejsciem zaczniesz ustawiac wnetrze wzgledem mebli a nie o to w tym wszystkim chodzi :)

Pozdrawiam

Napisano

hcpiter dobrze prawi. Jesli chcesz sie uczyc robienia wizek a nie aranzacji wnetrz. To bierz fote jako referke i staraj sie ja odtworzyc. Bedziesz mial cel do ktorego dazysz i latwiej bedziesz dostrzegal co robisz nie tak.

Napisano

Macie racje zacznę od początku i będę się wzorował na jakimś obrazku/zdjęciu może ktoś wysłać jakiś średnio prosty pokój/salon który mógłbym wykonać?

Napisano

No i od razu widać, że lepsze od pierwszego podejścia. Tylko że na referce te żyrandole są raczej bardziej kwadratowe, nie zaokrąglone. No i jeszcze TV - trochę przeskaluj. Szafka na telewizor ma raczej dwie przegrody na książki. No, ale i tak jest fajniej.

Napisano

No, może i lepiej, ale cały czas kopiesz skalę - zwracaj uwagę na wymiary. Sporo chcesz wnieść własnych zmian, ale wydaje mi się, że nie są to zmiany na dobre. Postaraj się po prostu odwzorować całą scenę.

Napisano

A więc wiele poprawiłem. Jeszcze trochę poprawie, jakieś Sugestie?

wizo.jpg

Napisano

tak zrób jakiś porządny ten TV, i kwadratowe lampy

p.s czemu ściana na wprost jest taka biała??

Napisano

Za mocno światło ustawiłem ale to poprawie przy następnym renderze z poprawkami. :)

Napisano

Jak ci wychodzi aż tak jasno to chociaż wrzuć do PS'a i przyciemnij troszkę

lampy jeszcze do poprawki imo oraz poduszeczki (chyba nawet nie ruszone :))

Napisano

i nie ma sensu w wrzucac do photoshopa takiego przejaranego bo już za dużo nie odzyskasz. tak jak koledzy piszą to musisz poprawi proporcje i nie widzą mi sie te obłe lampy

Napisano

Ustawienia:

ustawieniad.jpg

Napisano

V-ray lightem 1 no i w żyrandolach jest plane z v-ray light mtl

Napisano

Po prostu tylko zmieniłem moc światła na 15 i dałem żeby świeciło z dwóch stron i to na tyle...