Gość ssnejku Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Witam zaczynam nową pracę ale to już będzie polegało na wymodelowaniu różnych rzeczy do domu itp... zaczynam od modelowania sofy jakiś krzeseł a na koniec ustawie to w jakimś pokoju :P A tu pierwsza praca: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Na razie się za bardzo nie wysiliłeś, ale czekam, co będzie dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 w czym renderujesz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ssnejku Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 W v-ray na te studio się nie patrzcie bo to tak żeby był klimat pokoju jakiegoś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blader Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 A to szkło nizej blatu nie jest za grube? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 zapodaj ustawienia proszę, jestem raczkujący w vrayu i potrzebuje jakiegoś punktu odniesienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Indian -> Może popatrz TU albo do odpowiedniego działu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Takie robienie wizki na "pale" nie ma wiekszego sensu. Tymbardziej zaczynajac od sofy ktora wstawie do "jakiegos" pokoju. Z takim podejsciem zaczniesz ustawiac wnetrze wzgledem mebli a nie o to w tym wszystkim chodzi :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 popelniasz te same bledy,nie sluchasz sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 hcpiter dobrze prawi. Jesli chcesz sie uczyc robienia wizek a nie aranzacji wnetrz. To bierz fote jako referke i staraj sie ja odtworzyc. Bedziesz mial cel do ktorego dazysz i latwiej bedziesz dostrzegal co robisz nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ssnejku Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Macie racje zacznę od początku i będę się wzorował na jakimś obrazku/zdjęciu może ktoś wysłać jakiś średnio prosty pokój/salon który mógłbym wykonać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Tak, proszę: KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ssnejku Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 A więc wziąłem się do roboty i zacząłem wzorować się na tym: http://www2.istockphoto.com/file_thumbview_approve/5605532/2/istockphoto_5605532-modern-room-witn-home-theater.jpg Po jakiś 2h pracy wygląda to tak: Poprawie poduszki, nogi od stołu i zwiększę refleksje co do meblu to też zmienię na taki jaki jest na zdjęciu, i Oczywiście jeszcze jakieś szczegóły na nim. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Likki Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 No i od razu widać, że lepsze od pierwszego podejścia. Tylko że na referce te żyrandole są raczej bardziej kwadratowe, nie zaokrąglone. No i jeszcze TV - trochę przeskaluj. Szafka na telewizor ma raczej dwie przegrody na książki. No, ale i tak jest fajniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 No, może i lepiej, ale cały czas kopiesz skalę - zwracaj uwagę na wymiary. Sporo chcesz wnieść własnych zmian, ale wydaje mi się, że nie są to zmiany na dobre. Postaraj się po prostu odwzorować całą scenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ssnejku Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 A więc wiele poprawiłem. Jeszcze trochę poprawie, jakieś Sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 tak zrób jakiś porządny ten TV, i kwadratowe lampy p.s czemu ściana na wprost jest taka biała?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ssnejku Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Za mocno światło ustawiłem ale to poprawie przy następnym renderze z poprawkami. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 no to czekam, pokaż ustawienia v raya pls Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Jak ci wychodzi aż tak jasno to chociaż wrzuć do PS'a i przyciemnij troszkę lampy jeszcze do poprawki imo oraz poduszeczki (chyba nawet nie ruszone :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 a no i stół jeszcze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 i nie ma sensu w wrzucac do photoshopa takiego przejaranego bo już za dużo nie odzyskasz. tak jak koledzy piszą to musisz poprawi proporcje i nie widzą mi sie te obłe lampy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ssnejku Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Ustawienia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 a czym oświetliłeś scenkę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ssnejku Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 V-ray lightem 1 no i w żyrandolach jest plane z v-ray light mtl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 pokaż ustawienia v-ray light mtl psl(dopiero się ucze vraya) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ssnejku Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Po prostu tylko zmieniłem moc światła na 15 i dałem żeby świeciło z dwóch stron i to na tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi