Skocz do zawartości

Projekty

Gość ssnejku

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ssnejku

Witam zaczynam nową pracę ale to już będzie polegało na wymodelowaniu różnych rzeczy do domu itp... zaczynam od modelowania sofy jakiś krzeseł a na koniec ustawie to w jakimś pokoju :P

A tu pierwsza praca:

sofatest.jpg

• Odpowiedzi 26
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Takie robienie wizki na "pale" nie ma wiekszego sensu. Tymbardziej zaczynajac od sofy ktora wstawie do "jakiegos" pokoju. Z takim podejsciem zaczniesz ustawiac wnetrze wzgledem mebli a nie o to w tym wszystkim chodzi :)

Pozdrawiam

hcpiter dobrze prawi. Jesli chcesz sie uczyc robienia wizek a nie aranzacji wnetrz. To bierz fote jako referke i staraj sie ja odtworzyc. Bedziesz mial cel do ktorego dazysz i latwiej bedziesz dostrzegal co robisz nie tak.

Gość ssnejku

Macie racje zacznę od początku i będę się wzorował na jakimś obrazku/zdjęciu może ktoś wysłać jakiś średnio prosty pokój/salon który mógłbym wykonać?

Gość ssnejku

A więc wziąłem się do roboty i zacząłem wzorować się na tym:

http://www2.istockphoto.com/file_thumbview_approve/5605532/2/istockphoto_5605532-modern-room-witn-home-theater.jpg

Po jakiś 2h pracy wygląda to tak:

wiz2.jpg

Poprawie poduszki, nogi od stołu i zwiększę refleksje co do meblu to też zmienię na taki jaki jest na zdjęciu, i Oczywiście jeszcze jakieś szczegóły na nim. :)

No i od razu widać, że lepsze od pierwszego podejścia. Tylko że na referce te żyrandole są raczej bardziej kwadratowe, nie zaokrąglone. No i jeszcze TV - trochę przeskaluj. Szafka na telewizor ma raczej dwie przegrody na książki. No, ale i tak jest fajniej.

Gość ssnejku

Po prostu tylko zmieniłem moc światła na 15 i dałem żeby świeciło z dwóch stron i to na tyle...