Muminek Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 (edytowane) Wczoraj zacząłem tak sobie modelować tą kamerkę. Na pierwszy ogień poszły wtyczki Jack od mikrofonu. Nie wiem to ma jakiś śmieszny kolor nie mogę stwierdzić czy jasny marchewkowy czy marchewkowy wpadający w filet (blady bez blady róż ?); jak dla mnie ma paskudny kolor. Zresztą każdy ma takiego koloru gniazdo w kompie. Rozdzielacz kabla na mikrofon i usb. Dziś zrobiłem główną część jutro pewnie dokończę podstawkę. To tylko model z jakimś materiałem . Siatka i jeszcze 2 obrazki będą jak komp skończy myśleć :P Edytowane 5 Kwiecień 2009 przez Muminek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Ładnie zaczynasz, trzymaj tak dalej gościu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 spoko ,pokazuj refki od razu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 no to nieźle Ci idzie to kablowanie:) tylko te kwadratowe otworki jakoś tak płasko wyglądają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 12 Marzec 2009 Autor Share Napisano 12 Marzec 2009 (edytowane) Siatki i Referki. Logo na wtyczce http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/thumb/4/44/A4Tech-Logo.svg/471px-A4Tech-Logo.svg.png Brakuje tylko Reserwed > R w kółeczku , w rzeczywistości wygląda jak kropka A to chce nałożyć na stopkę tylko najpierw muszę się dowiedzieć jak to zrobić :D Edytowane 12 Marzec 2009 przez Muminek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 pięknie dbasz o szczegóły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 super modeling oby tak dalej !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 kolor wtyczki od mikrofonu pasuje do tego z referki. co najwyżej zmniejsz trochę połysk materiału, bo referka wydaje się być delikatnie bardziej matowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 13 Marzec 2009 Autor Share Napisano 13 Marzec 2009 Dziś skończyłem podstawkę. To górne skrzydełko które łączy się potem przegubem z kamerką to było niezłe cholerstwo!Wiedziałem ze będą problemy ale nie żeby aż takie :P Modelowanie skończone ,trzeba by jeszcze pododawać 3 naklejki . Render na sucho beż żadnych bajerów , bez kombinowania z materiałami , tak tylko żeby pokazać model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 dodaj wiecej poly do kabli bo wyszly kanciastko i lekko sa zle pozaginane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 kable między wtyczką a rozgałęzieniem wyglądają ok, dalej ten cieńszy jest źle pogięty. plastik nie zagina się na tak krótkich odcinkach. to zagięcie (po lewej stronie kamerki) wyglądaj jakby to była nitka a nie plastikowy kabel. a poza tym gicior, bardzo mi się podobie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 naprawdę mała ta kamerka ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 14 Marzec 2009 Autor Share Napisano 14 Marzec 2009 (edytowane) dodaj wiecej poly do kabli bo wyszly kanciastko i lekko sa zle pozaginane Kable sa pozaginane bo mają za dużo poly :D Kable są tej samej grubości. Obecnie nie wiem jak umieścić logo na stopce kamery. Główka kamery ma wielkość pudełka zapałek. Edytowane 14 Marzec 2009 przez Muminek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 (edytowane) (...)Obecnie nie wiem jak umieścić logo na stopce kamery(...). pobaw się trochę ffd :) Edytowane 15 Marzec 2009 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 15 Marzec 2009 Autor Share Napisano 15 Marzec 2009 Co to jest fdd ? Walka trwa nadal. Scenka została poprawiona. Materiały ruszone. Na spodzie dodałem naklejki ale nadal nie potrafię wstawić loga na stopce :/ Chciałem dorzucić kilka efektów świetlnych np. diody jak kamera jest podłączona do kompa lekko się żarzą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 jaki soft... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 15 Marzec 2009 Autor Share Napisano 15 Marzec 2009 (edytowane) Softimage XSI 7.0 Co do żarzenia cyfrówką nie da się zrobić temu zdjęcia* :( Trzeba mieć zwykły aparat. *To są diody IR do podświetlania w nocy , na cyfrówce dają efekt fioletowego światełka. Edytowane 15 Marzec 2009 przez Muminek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 nie wiem czy jest coś takiego (FFD) w XSI, wiem że w makie jest(są to punkty edycji danego obiektu któremu nadamy dany modyfikator, chyba;p) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 17 Marzec 2009 Autor Share Napisano 17 Marzec 2009 Subik. Robiłem go wczoraj i dziś. Zapomniałem nóżek :D i kabla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 24 Marzec 2009 Autor Share Napisano 24 Marzec 2009 Oczywiście wszystkie detale wraz z gwintami uwzględniono :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 spoko,ale studio popraw i materiały:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 5 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 wszystko lewituje a najbardziej płaskie elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 5 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2009 (edytowane) Spadło na fizyce więc leży na podłożu , niektóre elementy trochę więcej wnikają ale tego nie widać. Największy problem to mam z materiałami i oświetleniem :/ Nie znalazłem jakiegoś fajnego tutka dla XSI. Edytowane 5 Kwiecień 2009 przez Muminek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi