Napisano 14 Marzec 200916 l Stworzyłem logo i zanimowałem je, tylko teraz chciałem aby po zrenderowaniu nie było żadnego tła. Jak renderuje jako png to tła faktycznie nie ma Ale jeśli renderuje juz do filmu . mov to niestety tło sie pokazuje białe Czy da rade wogóle zrobić film .mov lub .avi z przezroczystym tłem ???
Napisano 14 Marzec 200916 l Autor niestety troche to trwa i chciałbym to zrobic jako film bo później będe ten film nakładał w innym programi na inny film
Napisano 14 Marzec 200916 l no chyba właśnie po to masz sekwencję obrazkow coby łatwiej było z alpha, zawsze mozesz "wykluczować" białe tło w tym innym programie, ale w to tak troche bez sensu...upewniej sie czy mozesz zaimportowac sekwencje .png.....hm, pewnie zle kojarze ale wydawalo mi sie ze ktorys kłiktajm miał alphe :/
Napisano 14 Marzec 200916 l Do montowania polecam SonyVegas Pro - on spokojnie oblsuguje alhpe i tego typu rzeczy ;) Jak cos to zglos sie do mnie na priv.
Napisano 14 Marzec 200916 l Sony Vagas, Adobe Premiere Pro, After Effects nawet to wszystko Ci obsłuży alphe. najlepiej wyrenderuj dwa passy. jeden z animacją loga a na drugim passie alphe (obydwa moga byc avi czy mov). W after effects po prostu importujesz obudwa pliki, klikasz przycisk "mode/toggles switch" i zaznaczasz dla warstwy z kolorem matte na warstwe z alpha. potem sobie mozesz zrobic precompose i wrzucac do dowolnej innej kompozycji polecam strone videocopilot.net swietny trening do AE