Shiva Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 Witam mam takie pytanie czy zna ktoś sposób na rolujący się papier a dokładnie będzie to papirus zrolowany z obu stron do srodka i tu nie bardzo wiem jak zanimować ten motyw rolowania... Z góry dziękuje za info i pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 Witam mam takie pytanie czy zna ktoś sposób na rolujący się papier a dokładnie będzie to papirus zrolowany z obu stron do srodka i tu nie bardzo wiem jak zanimować ten motyw rolowania... Z góry dziękuje za info i pozdrawiam... jesli tylko troche zrolowany to proponowalbym 2 modyfikatory BEND z ustawionymi granicami (LIMIT) po 1 modyfikatorze dla kazdej strony albo inaczej: ja gdybym chcial cos takiego zrobic to zrobilbym kartke jako spline -> mozna ustawic RENDERABLE (w Editable Spline) ustawic ksztalt na prostokatny i bardzo silnie rozciagnac w jednym kierunku tworzac plaszczyzne (zaznacz sobie Show i Vieports zebys widzial jak ta "kartka" z pojedynczego splinea wyglada :D ) jak juz masz taka kartke o wiekszej liczbie werzcholkow to moze zanimowac jej rolowanie poprzez animowanie pozycji wierzcholkow w czasie (jesli zamiast zwyklego beziuera uzyjesz wierzcholkow SMOOTH to powinno ci to zajac kilka minut) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiva Napisano 24 Marzec 2009 Autor Share Napisano 24 Marzec 2009 bend już testowałem i to jednak nie jest ten efekt o który mi chodziło... ale sprubóje ten drugi patent... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 http://www.3dmax.de/neu/tutorials/animation/klorolletut.html taki tutorial, co prawda po niemiecku i do niemieckiej wersji, ale na dole jest dołączony plik (Beispieldatei) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiva Napisano 24 Marzec 2009 Autor Share Napisano 24 Marzec 2009 To jest to !!! Dziękuję Aniu !!! :) Pozdrawiam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi