cucsoniuss Napisano 26 Marzec 2009 Napisano 26 Marzec 2009 Witam. Tak jak w temacie chciałem zrobić żarówkę - cały wieczór spędziłem na przeszukiwaniu neta ale to co znalazłem to użycie meteriału Archtectural - i zmiana luminance oraz ceramic tile ("niebieska" żarówka) oraz drugi sposób to VrayLightMt ( "biała" żarówka") robię wszytko wedlug tego tutoriala: http://tutorialvid.com/videoList.php?pg=videonew&tags=Studio Chodzi mi głównie o zwiększenie łuny którą "wytwarza" żarówka jej nie widać np. w górnej części żarówki gdzie z białego od razu przechodzi do czarnego...z góry dzięki za pomoc
Marcin Napisano 26 Marzec 2009 Napisano 26 Marzec 2009 efekt poświaty możesz co najwyżej dodać w Photoshopie. Vray nie dysponuje takimi efektami które można w prosty sposób dodać. Oczywiście mozna się pobawić w Videopost (o ile to się jeszcze w maxie tak nazywa) ale po wyrenderowaniu finalnego obrazka nie mozna tak jak w przypadku Photoshopa kontrolować efektu który jak na tą opcję jest co najwyżej miernej jakości.
Hynol Napisano 26 Marzec 2009 Napisano 26 Marzec 2009 True. Wyrenderuj samą świecącą część na czarnym tle, i po dodaniu renderu jako warstwy w photoshopie zbluruj ją odpowiednio i ustaw jako screen (sumowanie warstw).
Temporal Napisano 26 Marzec 2009 Napisano 26 Marzec 2009 zawsze mozna tez uzyc mental ray'a i shadera glare ktory chyba juz od maxa 2009 jest oficjalnie odblokowany
cucsoniuss Napisano 26 Marzec 2009 Autor Napisano 26 Marzec 2009 ok dzięki na pewno pomoże. Myślałem tylko, że ja coś nie tak robię
Rekomendowane odpowiedzi