Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Tak jak w temacie chciałem zrobić żarówkę - cały wieczór spędziłem na przeszukiwaniu neta ale to co znalazłem to użycie meteriału Archtectural - i zmiana luminance oraz ceramic tile ("niebieska" żarówka) oraz drugi sposób to VrayLightMt ( "biała" żarówka")

zarowka.th.jpg

robię wszytko wedlug tego tutoriala:

http://tutorialvid.com/videoList.php?pg=videonew&tags=Studio

przechwytywaniewtrybiepf.th.jpg

przechwytywaniewtrybiepm.th.jpg

przechwytywaniewtrybiep.th.jpg

Chodzi mi głównie o zwiększenie łuny którą "wytwarza" żarówka jej nie widać np. w górnej części żarówki gdzie z białego od razu przechodzi do czarnego...z góry dzięki za pomoc

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 967
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

efekt poświaty możesz co najwyżej dodać w Photoshopie. Vray nie dysponuje takimi efektami które można w prosty sposób dodać. Oczywiście mozna się pobawić w Videopost (o ile to się jeszcze w maxie tak nazywa) ale po wyrenderowaniu finalnego obrazka nie mozna tak jak w przypadku Photoshopa kontrolować efektu który jak na tą opcję jest co najwyżej miernej jakości.

Napisano

True. Wyrenderuj samą świecącą część na czarnym tle, i po dodaniu renderu jako warstwy w photoshopie zbluruj ją odpowiednio i ustaw jako screen (sumowanie warstw).

Napisano

zawsze mozna tez uzyc mental ray'a i shadera glare ktory chyba juz od maxa 2009 jest oficjalnie odblokowany