protzent Napisano 15 Marzec 2004 Napisano 15 Marzec 2004 hmm, juz od kilku dni walcze z problemem renderingu w vray, problem jest nastepujacy, w ustawieniach standrtowych (tzn bez zadnych lamp) w vrayu nie jest renderowany meshsmooth ktory mam zastosowany na mojej siatce, ( obydwa pokazuja sie gdy mam zastosowana lampe) oto i przyklady rener fr mniej wiecej to jest tak jak wyglada w maxie przed renderem no i vray :( zeby otrzymac najlepsze wyniki wzialem juz ustawienia z pliku umywalki dostepnego na evermotion.org ale z tym meshsmoothem nie moge sobie poradzic
SansSerif Napisano 15 Marzec 2004 Napisano 15 Marzec 2004 convert to mesh, albo reinstalka vraya, albo reistalka maxa i vraya.
protzent Napisano 15 Marzec 2004 Autor Napisano 15 Marzec 2004 no coz reinstalki tez nic nie pomogly, hmm wiec nie wiem co moge jeszcze zrobic :( a convert to mesh juz byl , zaznacze tylko ze to zaokraglenie nie istnieje jako siatka ale mimo wszystko sa chwile kiedy render wychodzi ( z obecnascia lampy)
SansSerif Napisano 15 Marzec 2004 Napisano 15 Marzec 2004 no to czym jest to zaokraglenie jesli poly z mesh smooth konwertowales do siatki? pewnie to jakis bug vraya ale jak skonwertujesz obiekt z wlaczonym w viewporcie mesh smooth to powinno ci sie wyrenderowac to co widzisz na ekranie. a czy na pewno nie masz zaznaczonej opcji innego smoothowania dla renderingu a innego dla viewport??
protzent Napisano 15 Marzec 2004 Autor Napisano 15 Marzec 2004 na mesha przerobione jest z meshsmoothem to o co mi chodzilo to to ze to zaokraglenie nie jest zmaterializowane w formie punktow, ale ma przyznana maksymalna wrtosc 32 dla facow i dlatego jest, jesli w vrayu dodam lampe z vray shadows to mi wychodzi i smooth i tekstura, za to jesli jej nie ma to nic nie mam no mozliwe ze to roznica ustawien ale w takim wypadku gdzie mam zmienic zeby rederowalo mi to samo co mam w wievporcie??
SansSerif Napisano 15 Marzec 2004 Napisano 15 Marzec 2004 ok juz zalapalem. tak duze wygladzanie musisz zrobic geometria bo vraya pewnie nie da sie oszukac.
protzent Napisano 15 Marzec 2004 Autor Napisano 15 Marzec 2004 oki dzieki ale to w sumie troche szkoda :(:( bo to troche roboty, a juz takdobrze szlo eehhhhhh..
Rekomendowane odpowiedzi