Napisano 28 Marzec 200916 l Witam od jakiegos czasu mecze Zbrusha. Ostatnio probuje rozgryzc SubTool. Napotkalem na kilka problemow: 1.Czy istnieje mozliwosc podzielenia jednego gotowego juz elementu na kilka odzielnych? 2.Po importowaniu 2 elementow do subtool nie moge przesuwac ich (za pomoca move) po obszarze roboczym odzielnie,a jedynie złączone razem. 3.W jaki sbosob moge umiescic blueprinty w obszarze roboczym? Dziekuje i licze na pomoc.
Napisano 28 Marzec 200916 l Mecze Zbrusha?! i co wygrywa? 1. Można. Musisz zrobić polygrupy a potem nacisnać przycisk grpsplit w okienku subtooli. 2. nie rozumiem do końca o co chodzi? Jeśli amsz 2 modele , dajmy na to cuba i sfere po subtoolach to za pomocą mova który jest pod skrótem W. Względem siebie możesz poruszać te modele za pomocą transpose'a- odsyłam do wiki. 3.LoL. Blueprinty w Zbrushu? Moim skromnym zdaniem poroniony pomysł bo nie ma stricte widoku wire, a nawet jakby był to przez gęsta siatkę nic byś nie zauważył. A wogołe to co ty samochody chcesz modelować w Zbrushu?
Napisano 28 Marzec 200916 l Autor Morte hmmm dzieki za pomoc. A odnosnie blueptrintow chodzilo mi glownie o to aby ustawic obok modelu plane z obrazem na ktorym sie wzoruje modelujac np jakas postac i zeby nie przelaczac sie miedzy zbrushem, a obrazem. mimo wszystko dzieki.
Napisano 28 Marzec 200916 l Do tego możesz użyć planeów z materiałem Flat color i odpowiednią teksturą-obrazkiem i narysować go na canvasie. Ev można dropnac cały obrazek na canvas- za pomocą opcji crop and fill w panelu tekstur. Ogólnie poczytaj wiki- tam jest wszysciutenko pokazane
Napisano 30 Marzec 200916 l o ile dobrze pamiętam to wśród gotowych modeli jest imageplane- zmapowany plane do takich właśnie celów. Jedyna przeszkoda jest taka że jak nie możesz nałożyć na niego textury i tak sculptować tylko trzeba przenieść texturę na model plane'a za pomocą tex>col a żeby to jakoś wyglądało plane musi być dosyć gęsto podzielony.