Napisano 16 Kwiecień 200222 l Odpaliłem Finala, zrobiłem kwiatki, ustawiłem światła, dodałem dzbanek i stoliczek. Dzbanek ma ustawione 20% odbić. W około ustawiłem ściany. Sufitu nie ma a kolor tła ustawiłem na biały. Scena w niezbyt dużej rozwałce (640/480) a wszystko liczy się około 20 minut. Bez odbić około 2. Mam PIII 800/256Ram czy to normalne czy ja coś pokopałem.
Napisano 16 Kwiecień 200222 l raytracing zawsze byl bardzo wolny i nie jest to nic nowego. wg mnie fr jest w tym dosc szybki; jezeli robisz testowe rendery to zeby przyspieszylo wylacz aa, zmniejsz ilosc odbic, zwieksz ray treshold itd. a tak w ogole to ile trojkatow ma ta scena?
Napisano 17 Kwiecień 200222 l Autor Coś pokopałem w materiale. Zrobilem nowy materiał ustawiłem odbicia na 20% i wszystko znowu idzie ładnie. Nie wiem co innego pozmieniałem w starym materiale. A te 20 minut to dałem tak na wyrost ponieważ po 10 minutach jak obraz zatrzymał się na wazonie to mie szlak trafił. A po zmianie materiału wyrobił się w 4 minuty.