Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Kosmiczny Stworek

Oto moja pierwsza animacja w 3ds max'ie :).

Zajęła mi 2 nocki. Podkład muzyczny zrobiłem w fl'studio dawno przed animacją.

Bardzo mile widzane komentarze, a krytyka wręcz wskazana :).

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Z calej tej animacji najlepiej wyszła Ci muzyka :D.

Nie wiem w ogóle skąd taki pomysł ... jakas szklana platforma w kosmosie a na niej stworek, ktory przypomina z wyglądu niedorozwiniętego pająka.

Co do animacji jest beznadziejna, postać nie ma środka ciężkości ... generalnie ciężko tu cokolowiek komentować jeżeli chodzi o animację. To co Ci wyszło to antycypacja przed skokiem, która jest widoczna i czytelna.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

"Nie wiem w ogóle skąd taki pomysł ... jakas szklana platforma w kosmosie a na niej stworek, ktory przypomina z wyglądu niedorozwiniętego pająka"

W 3ds'ie siedze niecały miesiąc i to moja pierwsza animacja z obiektami typu bones ;). To było robione w formie ćwiczeń. Jednocześnie mogłaby to być gumowa kuleczka skacząca na jednej nodze między strusiami na fermie :D. Ale dzięki za krytykę, następnym razem postaram się zrobić coś "głębszego" :).

A zaczęło się po obejrzeniu tutoriala w którym byłą instrukcja jak zrobić kulke z nogami ... :)

Napisano

Sha man ... jak na miesiac to super, ale staraj sie nastepnym razem pomyslec rowniez o walorze estetycznym :D. Jezeli bedziesz animowal to skup sie na ruchu, nie wsadzaj w tlo przypadkowych modeli, textur ... to nie pomaga :>.

Pozdrawiam ... keep animating :D.

Napisano

w sumie moze tak wlasnie poruszaja sie kosmiczne stwory, kto wie.

byc moze po odtanczeniu tanca deszczu pękają, to by tlumaczylo czemu jeszcze nie zaatakowaly ziemi.

powodznie w przyszlych projektach

Napisano
  • Autor

Dzięki panowie za dobre słowo, ale przede wszystkim za uwagi i krytykę :). Następnym razem pewno przyłożę się bardziej i dopracuję ile tylko będę w stanie :), ale póki co długa droga przede mną. Aktualnie studiuję Animacje 3d od podstaw Joanny Pasek, mam nadzieje że po tej lekturze ogarnę lepiej program i będę mógł zaprezentować coś o szczebelek wyżej.

pozdrawiam ;)