Mulholland Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Witam. Załączam wizualizację salonu Audi, który rzeźbię od jakiegoś czasu. Brakuje samochodu, wnętrza i materiały nie do końca takie jak trzeba. To pierwsza moja praca, jestem bardzo ciekawy waszych opinii, pracka jest rozwojowa. ;) Zrobione w 3d max, mental ray. Pozdrawiam.
kłapouchy Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Jak na pierwszy raz to bardzo ładnie :) Tylko trochę to małe, dodaj jeszcze jakieś pomieszczenia.
Mulholland Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Napisano 16 Kwiecień 2009 Projektu raczej nie będę przerabiał, bo jest skończony i to z 10 lat temu. Jeszcze na kalce go robiłem na studiach. :) Pomieszczenia socjalne są, z tyłu kibelek i mały techniczny schowek, natomiast idea salonu była taka, że jest to opakowanie tylko na jeden egemplarz samochodu, coś w rodzaju efemerycznej reklamy, która po jakimś czasie ma zostać rozebrana. A co odnośnie wizualizacji, co można poprawić? Widziałem na forum rendery samych modeli, bez tekstur, ale z siatką - gdyby ktoś mi powiedział jak zrobić taki render to bym chętnie wrzucił samą siatkę. Pozdrawiam.
KaeMS Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Postaw gdzieś ten kiosk, daj otoczenie - wtedy łatwiej będzie wyczuć skalę. Postaw pod jakimś centrum handlowym a samo będzie się narzucało, że to budynek tymczasowy :)
Mulholland Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Napisano 16 Kwiecień 2009 Heh, no właśnie pomysł był inny, żeby postawić to w otoczeniu zabytkowym, na zasadzie kontrastu. Zresztą wkleję wizkę w orginalnym otoczeniu to wszystko będzie jasne. Pozdrawiam.
kłapouchy Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 Jak chcesz renderować siatkę to potrzebujesz odpowiedniego shadera, http://www.jeffpatton.net/Max6/index.html Wchodzisz w MR Wire i pobierasz tam będzie ten shaderek :] 1
Mulholland Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Napisano 17 Kwiecień 2009 Dzięki eros, próbowałem znaleźć samemu, ale nawet nie wiedziałem jaka frazę wpisać w google.
Rekomendowane odpowiedzi