Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Załączam wizualizację salonu Audi, który rzeźbię od jakiegoś czasu. Brakuje samochodu, wnętrza i materiały nie do końca takie jak trzeba. To pierwsza moja praca, jestem bardzo ciekawy waszych opinii, pracka jest rozwojowa. ;)

Zrobione w 3d max, mental ray.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak na pierwszy raz to bardzo ładnie :) Tylko trochę to małe, dodaj jeszcze jakieś pomieszczenia.

Napisano
  • Autor

Projektu raczej nie będę przerabiał, bo jest skończony i to z 10 lat temu. Jeszcze na kalce go robiłem na studiach. :)

Pomieszczenia socjalne są, z tyłu kibelek i mały techniczny schowek, natomiast idea salonu była taka, że jest to opakowanie tylko na jeden egemplarz samochodu, coś w rodzaju efemerycznej reklamy, która po jakimś czasie ma zostać rozebrana.

A co odnośnie wizualizacji, co można poprawić? Widziałem na forum rendery samych modeli, bez tekstur, ale z siatką - gdyby ktoś mi powiedział jak zrobić taki render to bym chętnie wrzucił samą siatkę.

Pozdrawiam.

Napisano

Postaw gdzieś ten kiosk, daj otoczenie - wtedy łatwiej będzie wyczuć skalę. Postaw pod jakimś centrum handlowym a samo będzie się narzucało, że to budynek tymczasowy :)

Napisano
  • Autor

Heh, no właśnie pomysł był inny, żeby postawić to w otoczeniu zabytkowym, na zasadzie kontrastu. Zresztą wkleję wizkę w orginalnym otoczeniu to wszystko będzie jasne.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Dzięki eros, próbowałem znaleźć samemu, ale nawet nie wiedziałem jaka frazę wpisać w google.