Gość szysia565 Napisano 16 Kwiecień 2009 Share Napisano 16 Kwiecień 2009 Zabrałem się za modelowanie pokoju. Zrobiłem ściany, po czym sofę. Na końcu wywaliłem ściany i została sofa. Ech. \jak dla mnie to pomysł wydaje się ciekawy, ale strasznie mi się fakturki rozciągają ;/ Jest może jakaś inna metoda na naprawienie tego niż UVW Map? PS. O modelu poduszek już nie wspomnę... Trochę mnie to przerosło ;/ Beznadziejne są... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 16 Kwiecień 2009 Share Napisano 16 Kwiecień 2009 o stary, pierwszy raz widzę sofę z betonu, świat jest pełen niespodzianek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 16 Kwiecień 2009 Share Napisano 16 Kwiecień 2009 naucz się na tutorialu :) to pójdzie Ci lepiej... Indian najpierw wymyślili betoniarkę a potem beton. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 16 Kwiecień 2009 Share Napisano 16 Kwiecień 2009 Co rozumiesz przez "sofa z betonu"? Mówisz o fakturze? Bo poduszki to się zgodzę... To kamienie;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 16 Kwiecień 2009 Share Napisano 16 Kwiecień 2009 Mówisz o fakturze? teksturze... przerób tutoriale :) chociażby http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=34879 ;) Pozdrawiam ps. a jeśli chodzi o tekstury to pobaw się tillingiem może to coś pomoże, ale widzę, że mapowanie to Ci tutaj kompletnie siadło ;/ "Jest może jakaś inna metoda na naprawienie tego niż UVW Map? " zrób Unwrap UVW i później UVW Map i pobaw się opcjami: planar itd. itp. w takim prostym modelu nie powinno być problemów z teksturą :) gorzej jest jak później się trzeba bawić mapowaniem :P na przyszłość wstawiaj linki do renderków, bo forum nam się rozjeżdża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 poeksperymentuj z tym http://www.evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=92&unfold=exclusive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi