serio Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 (edited) FINAŁ: _______________________________________________________________________________________ Hmm.. Trochę szkoda, że tak mało uczestników w tej edycji. Postanowiłem więc dodać swoje trzy grosze.. Edited April 30, 2009 by serio Link to comment Share on other sites More sharing options...
ortheza Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 a pomysl nad jakas scenka, zeby byla jakas ciekawa interakcja miedzy kotkami bo teraz to troche puste jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosikowski Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 albo chociaż opowiedz jakąś historie poprzez otoczenie, ja wiem... jakaś kuweta, chowająca się mysz... xD.... podoba mi się gruby kot, chudy już mniej, ale to chyba pożądana reakcja na ilustracje Link to comment Share on other sites More sharing options...
serio Posted April 20, 2009 Author Share Posted April 20, 2009 Dzięki Panowie za porady! Oczywiście pracuje nad tą scenką więc coś jeszcze zaproponuje. Chudy kot się mniej podoba hmm więc pomyśle jeszcze nad nim. Może coś się zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atheg Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Z tymi piórkami to mistrzowskie zagranie :) jakby udało się wydobyć z chudego teraz więcej jakiejś takiej żałości po straconym posiłku może... Brakuje trochę relacji pomiędzy bohaterami. Ale jakościowo moc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzudzu Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Hehe, w rzeczy samej... kilka piórek dodało temu spotkaniu kociaków fajnego sensu; humor to mocna strona Twoich prac. Nie wiem, czy rzecz się dzieje w dzień czy w nocy, światło (natężenie i kierunek) opisujące bryłę kociaków nie jest jeszcze dla mnie jednoznaczne (chyba jednak pochmurny dzień, samo południe). Pewnie wyjaśni się na dalszym etapie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serio Posted April 21, 2009 Author Share Posted April 21, 2009 Pozbierałem do kupy sugestie i odczucia i uformowałem takie cuś... Jeszcze raz dzianx za opinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coyote Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 brakuje i tylko twojego specyficznego księżycowego rogala :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzudzu Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Księżycowy rogal chyba nie pasuje, bo to dzień :P Kompozycyjnie praca nabrała chyba większej spójności, ale historia, która jakoś była wyczuwalna w poprzedniej scence teraz jakoś się zagubiła. Mały kot nie patrzy już ani z pretensją, że grubas zjadł sam ptaszka ani żalem. Teraz bardziej jest współwinny zbrodni na ptaszku, lecz nie jest to do końca czytelne. Gdy zaczniesz kolorować zrobiłbym tło w różnych temperaturach niebieskiego, bo pamiętam, że często ograniczasz się raczej do jednej temperatury. Są np. cieplejsze odcienie niebieskiego, bardziej zielone, bardziej szare etc. Zblendowany mix różnych temperatur wpływa wg mnie na atrakcyjność pracy w kolorze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serio Posted April 23, 2009 Author Share Posted April 23, 2009 Dzięki wszystkim za porady. Będe walczył dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serio Posted April 30, 2009 Author Share Posted April 30, 2009 aktualizacja w pierwszym poście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosikowski Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 no stary spoko obrazek wyszedł, fajno fajo Link to comment Share on other sites More sharing options...
serio Posted May 4, 2009 Author Share Posted May 4, 2009 Dzięki ! ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts