Krzywy Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 Oceniajcie najsłabsze strony, nie jestem pewien co do kadru, coś mi z rytmem nie pasuje, proszę o komentarze [/url]trochę większy rozmiar tutaj
RaVirr Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 Zlikwiduj te potężne przepalenia.. Ludziki są strasznie "drewniane" i poza tym plany są jakoś dziwnie zdefiniowane (na przykład te dwa praktycznie różowe nagrobki są na tym samym planie co kapliczka (?) z lewej, pomiędzy drzewem a posągiem, a mimo wszystko kapliczka ma kolor jakby stała tuż przed nami) Czy mi się wydaje czy wsadziłeś scenkę z 3d maxa i ją tylko trochę podmalowałeś?
Krzywy Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Napisano 20 Kwiecień 2009 Chyba faktycznie trochę przesadziłem, z tymi planami też racja, ale perspektywa napewno jest dobra używałem punktów zbiegu jak projektowałem :p, żadnego 3D maxa dzięki za komentarze ciąg dalszy nastapi
atheg Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 Byc może perspektywa jest prawidłowa, ale na pewno nie jest dobrym pomysłem umieszczanie horyzontu w polowie kadru. To zawsze powoduje nieciekawy efekt. Przy widoku z punktu widzenia człowieka horyzont powinien znajdowac się max. w 1/3 wys kadru od dołu. Pozdrawiam serdecznie
-hpx- Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Jak dla mnie to gościu ma za długą ręke i to całkiem sporo
emmilius Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Dodaj occlusion do postaci bo wyglądaja jakby były wklejone. Wyłącz też opcję dissolve z prawej ręki gościa bo jej nie widać. Zmniejszył bym róznież flare intensity w tle bo ostro przejarane jest, albo volumeric lighting Ci się rozjechało. Zmień Może kolor ambient lighting bo wszystko wchodzi we fiolet. A to drzewo po prawej całkiem to jest transparency czy też dissolve? Bo się nagrobek przez nie przebija. No i faktycznie trochę Ci się rozjechały bones w obiekcie lewej ręki. No i koniecznie tekstury zapodaj na nagrobki. =]
Krzywy Napisano 22 Kwiecień 2009 Autor Napisano 22 Kwiecień 2009 dużo lepiej ^^ dziękuję za rady proszę o więcej
Bielik93 Napisano 22 Kwiecień 2009 Napisano 22 Kwiecień 2009 Wydaje mi sie ze mogl bys poprawic te groby ndac im jakis szczegolow bo teraz wygladaja jak podelka. ;]
Rekomendowane odpowiedzi