Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Otóż mam problem a mianowicie podczas renderowania scenki jakieś 1,5 miliona poly po przeskoczeniu paska postępu bulid acceleration coś tam V ray 1.5 64 bit wraz z maxem 9 tez 64 bit (XP tez 64 bit)wychodzi sobie bez zadnego komunikatu do windowsa. Komp to 4 rdzenie 4 Giga ramu, jak patrzyłem w pasku zadań jeszcze przed wykładką sceny zużycie pamięci dochodzi do 3 Giga. W czym może być problem jak temu zaradzić??; sytułacje takie miałem pod xp 32 bit ale tam taka sytułacja jest spowodowana tym że jedna aplikacja nie może zabrać więcej niż 2 Giga a tutaj?? . Dodam że scena zachowywała się normalnie nie miałem tego problemu i wczoraj nagle bardzo niemiłe zaskoczenie. Z góry dziękuje za pomoc

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 845
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor
wszystkie materiały w scenie są vrayowe?

nie są wszystkie materiały vrayowe jest pare standardowych; SWRSC - myślisz że to może być wina materiału jakiegoś? na próbę moge całą scene puścić z jednym materiałem Vrejowskim i zobaczyć czy problem się powtórzy

Napisano
  • Autor

Problem rozwiazany, trudno w to uwierzyć ale problem wynikał z tego iż przeskalowałem scenę cała o 1000% i przy renderze była kaplica (nie wiem z czego wynikająca czy z braku kamery w scenie czy rozmiarów hotspota idących w tysiace) - ale po przywróceniu oryginalnych rozmiarów obiektów renderuje oka :)