Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Wydawało mi się, że znalazłem w końcu jakiś bardzo prosty tutek o modelowaniu (w tym przypadku opony), ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=mimPxecppwY&feature=channel_page

Ale i z tym mam problem, chodzi mi o 1:20 min. filmu, wtedy gość zaznacza poligony i przesuwa je w dół, ja mam maxa 9 i nie wyskakuje mi takie coś jak jemu, jak to zrobić ?

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor
a zaznaczyłeś select and rotate?

Mam wszystko ustawione tak jak w załączniku, przeciągam na dół i nic, kiedy daję w bok to wszystko działa...

Napisano
  • Autor
Wydaje sie ze jest tu klasyczny problem nacisniecia "X"

Zrobiłem oponę i teraz chciałbym zrobić na niej napis Good Year, zrobiłem to liniami, ale mam mały problem, czym w O, A, D, R wyciąć "dziury" ?

Napisano
  • Autor
heh dawałeś edit poly i vartexami? jest coś takiego jak tekst możesz napisac good year i będziesz miał ładnie no prócz tego znaczku między good a year

Właśnie zależy mi na tym znaczku... to jak wyciąć ?

Napisano

Ja to zazwyczaj cut'em tne sobie i z jednej i z drugiej strony bryly te miejsce w ktorym ma byc dziura nastepnie extrude usowam scianki i lacze vertexy (collapse)

Napisano
  • Autor
Ja to zazwyczaj cut'em tne sobie i z jednej i z drugiej strony bryly te miejsce w ktorym ma byc dziura nastepnie extrude usowam scianki i lacze vertexy (collapse)

A dlaczego gdy daję cut i klikam tam gdzie chcę mieć te dziurę to pojawia sie taka linia przerywana i nie da się zrobić normalnej linii ?

Napisano
  • Autor

Zrobię litery normalnie, a to pomiędzy Good a Year zrobię linią... kolejne 2 pytania:

- Gdzie się robi tekst ?

- Jak już zrobię tekst, to jak połączyć go z tym pomiędzy Good a Yeer ?

Napisano

Teks mozesz zrobic w create spline i tam jest text. Nastepnie ja np daje mu modyfikator shel a pozniej edit poly, a tam juz robisz co chcesz i mozesz dodawac inne obiekty ;] Pewnie jest wiele innych sposobow na to ale ja robie tak.

Napisano
  • Autor
Teks mozesz zrobic w create spline i tam jest text. Nastepnie ja np daje mu modyfikator shel a pozniej edit poly, a tam juz robisz co chcesz i mozesz dodawac inne obiekty ;] Pewnie jest wiele innych sposobow na to ale ja robie tak.

Zrobiłem tekst, ale są same obramowania, jak go wypełnić w środku, a z tym modyfikatorem shel, to nic nie rozumiem :/

Napisano

Dodaj modyfikator Extrude lub Shell aby wypełnić tekst w środku, zwiększ wartość Amount i zobacz jak to wygląda w oknie Perspective. :)

Napisano
  • Autor
Dodaj modyfikator Extrude lub Shell aby wypełnić tekst w środku, zwiększ wartość Amount i zobacz jak to wygląda w oknie Perspective. :)

Ok zrobiłem, mam jeszcze pytanie dotyczące opony:

Opona wygląda tak: http://img218.imageshack.us/my.php?image=screenasa.jpg

Gdy daję w turbosmooth to z daleka wygląda (jak dla mnie) pięknie: http://img218.imageshack.us/my.php?image=screen2m.jpg

Ale gdy daję w przybliżeniu to wygląda (jak dla mnie) beznadziejnie: http://img27.imageshack.us/my.php?image=screen3x.jpg

Jaki dać modyfikator aby wyszło ładnie z daleka jak i z bliska ?

Teraz pytanie dotyczące napisu, dałem modyfikator i wszystko mi pasuje tylko nie wiem jak teraz zrobić, żeby wszystko było jak jeden obiekt tzn. jak mam napis i ten wzorek pomiędzy good a year, to jak zrobić żeby był jako jeden obiekt z napisem ?

I jeszcze jedno pytanie: gdy robię tekst przez line to później daję modyfikator extrude i przy takich literach jak O dając w edit poly ta litera mi znika "patrząc" na nią prosto, a jak "patrzę" na nią pod kątem to jest...

Edytowane przez KermiT01

Napisano

Zamień napis albo znaczek na editable poly i dodaj drógą część za pomocą atach a co do modyfikatora to może spróbuj dodać smooth(jak nie pomoże to ja bym ten bierznik zaznaczył i kliknął chamfer i na to smooth).

Ps. może to ci trochę pomoże.

http://www.puffle.co.uk/software/3DSMaxTyreTutorial.pdf

Edytowane przez Setesh

Napisano
  • Autor

Rep dla wszystkich, którzy pomagali, jakoś zrobiłem oponę, jak zrobię felgę i tarcze to myślę,że będzie ładnie wyglądało.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.