Napisano 24 Kwiecień 200915 l Jestem początkujący w MR. Czy któryś z bardziej doświadczonych użytkowników tego modułu renderującego mógłby podzielić się wiedzą jak uzyskać dobre dzienne oświetlenie. Zmiany parametrow ekspozycji i owszem zmieniają jasność sceny ale nie potrafię uzyskać efektu "zalania" światłem słonecznym szczególnie w dużych pomieszczeniach. Proszę o pomoc bo do tej pory efekty mojej pracy były "zadowalające" dla przełożonych ale pojawiła się na horyzoncie konkurencja w postaci młodego, prężnego po ASP i moje kwalifikacje straciły jakby na wartości.
Napisano 2 Maj 200915 l popatrz tu może pomoże http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=46396 pozdrawiam
Napisano 9 Maj 200915 l Autor Dzięki za zainteresowanie. Ten tutorial przerabiałem jako pierwszy. Tylko dopiero teraz zwróciłem uwagę na fakt, że każdy monitor pokazuje nam coś innego. Robię coś w domu a potem oglądam w pracy i ten sam obrazek wygląda zupełnie inaczej. A poza tym chyba dużo poprawek robi się jeszcze np. w Photoshopie do czego jeszcze nie doszłem w swoich doświadczeniach.