Napisano 25 Kwiecień 200915 l Mam takie dwa male pytanka :P -czy w samym bodypaincie da sie wrzucic modelik i zrobic subdivida tego? czy niestety jest koniecznosc wrzucania tam juz gestych siatek? - odpalam sobie przez open texture jakis obrazek moge zrobic selekecje zkopiowac i wklejic oczywiscie kopia ktora bedzie uzyta w projekcji moze zostac zescalowana ale czy da sie jeszcze ten element obrocic? jakis na to magiczny skrocic jest czy cos? photoshopowa kombinacja niestety tu nie dziala :P
Napisano 25 Kwiecień 200915 l Możesz robić subdivide po relaxie UV, poligony po prostu się podzielą tak jak są. Wybierz narzędzie transformacji bitmapy (pod różdżką). Po prawej stronie w atrybutach masz obracanie, a w trybie auto działa podobnie jak PS.
Napisano 26 Kwiecień 200915 l Autor Ale gdzie ten subdivide jest? Podkreslam ze mowimy wciaz o samym bodypaincie bo nie mam calego pakietu Cinemy a umiescilem tylko w tym dziale ze wzgledu na duze pokrewienstwo softu. Bede wdzieczny za kazda pomoc a z tym rotatem zaraz sprawdze.
Napisano 26 Kwiecień 200915 l Z tego co wiem subdivide możesz zrobić tylko w trybie edycji siatki w C4D.
Napisano 27 Kwiecień 200915 l Autor yyy to kupa w pewnym tutorialu widzialem jak kolo sobie malowal na gestym modelu i nagle sobie zjechal kilka leveli w dol ale nie wiem jak to jest z cinema ponoc jest synchronizowana ze swoimi modulami i moze da sie tak przeskakiwac
Napisano 28 Kwiecień 200915 l Racja co do tego, że BP sam w sobie nie ma subdivida poly. Nie ma znaczenia czy subdivida zrobisz w c4d czy innym sofcie. Robisz na początek low poly, rozkładasz UV, malujesz mapę. Potem tniesz albo z automatu dzielisz poligony i masz nadal to samo mapowanie tylko siatkę zagęszczoną. Ważne, żeby nie powstawały nowe poly ponad to co wynika z dodawania podziałów. Nie możesz za bardzo wyextrudować itp. modelu bo powstaną poly rozłożone na całą mapę. .
Napisano 8 Czerwiec 200915 l -czy w samym bodypaincie da sie wrzucic modelik i zrobic subdivida tego? czy niestety jest koniecznosc wrzucania tam juz gestych siatek? bp4 ma chyba wszystko co c4d oproocz takich tam .. ale jesli chodzi ci o sub-siadki jak meshsmooth w maxie to wrzucasz na model hypernurbsa i siobie ustawiasz poziom sub'a i co tam chcesz - odpalam sobie przez open texture jakis obrazek moge zrobic selekecje zkopiowac i wklejic oczywiscie kopia ktora bedzie uzyta w projekcji moze zostac zescalowana ale czy da sie jeszcze ten element obrocic? jakis na to magiczny skrocic jest czy cos? photoshopowa kombinacja niestety tu nie dziala :P no tu juz jest pare opcij * jedna to za czym wrzuciz cos na model co wczesniej wycioles uj tam wie skąd bo mozesz nawet z psa ..no wiec zaczym to wklejisz na model daj F12 pokazuje sie czerwona ramka i mozesz obracac i modelem i tym co wklejasz dziala to jak nondestructive*projection painting.do momentu akceptacij.. nie ma niestety edycij free transform na modelu jesli chodzi o edycje warstwy[FT] , to juz robisz w edycij UV ; ale to by the way Edytowane 16 Październik 200915 l przez sicksicksick