Napisano 30 Kwiecień 200915 l Hello Zainspirowany pracą mooki'ego pt "15 minut sławy" wymodelowałem sobie takiego oto stworka. Na razie tylko baza.
Napisano 30 Kwiecień 200915 l cos mi nie pasuje z tymi palcami przeciwstawnymi u tylnych lap, to ma byc w takim toonowym stylu rozumiem?
Napisano 30 Kwiecień 200915 l gryzoń to gryzoń :D walnie się mu zęby i będzie :D pokaż jak z MS wygląda :) można by zrobić taką straszniejszą wersję... z dużymi pazurami i ząbkami :) nie mówiąc już o jakichś strasznych oczach czy nastroszonym futerku :D aczkolwiek można to też zrobić cartoonowo ;)
Napisano 30 Kwiecień 200915 l Autor Żaden konkretny gryzoń, raczej taki wymyślony.(na gryzonia to powinien mieć krótkie łapki-ale ten ma długie bo ojciec był mrówkojadem w 70 proc, a w 30 proc kangórem, natomist matka była 100 proc "myszką"). Nie zależy mi na podobieństwie do żadnego gatunku, najważniejsze są dla mnie proporcje.To raczej taki sc-fi koncept w klimacie cukierkowym.
Napisano 30 Kwiecień 200915 l jeśli to baza pod sculptera to daj loopy na przedramie, bica i ogólnie postaraj się żeby fejsy były podobnej wielkości. pozdro i powodzenia!
Napisano 1 Maj 200915 l A no chyba że tak :) tak się tylko spytałem :) A co do wyglądu to w takiej wersji drapieżnej może :) takie nastroszone futerko i poza do ataku :) fajne fajne :) powodzenia
Napisano 2 Maj 200915 l teraz to on wygląda jak jakiś dinozaur :D postawić go w drzewach i każdy tak powie :D ale mam nadzieję, że po nałożeniu teksturki wszystko będzie wiadome :)
Napisano 6 Maj 200915 l Autor Na razie tyle. Do zrobienia ludziki i jeszcze jeden foteli na plecach. sorki, że mały wyrazny render, ale nie potrafiłem zrobić lepszego.
Napisano 6 Maj 200915 l Genialnie sie zapowiada niby to poczatek ale juz mi sie podoba moze to przez to ze forma bazowa jest niezla i nie jest to losowy glut. Na pewno bede tu czesto zagladal.
Napisano 8 Maj 200915 l z gryzonia zrobił się obronny stworek :) taki podobny do tych co w jednej części z Gwiezdnych wojen były :) fajnie się zapowiada :) ale nie ukrywam że myślałem że masz inny koncept :)
Napisano 8 Maj 200915 l Autor Bo miałem inny koncept, na początku miał być taki wymyślony gatunek szczura.Szur ten miał znajdować się w kanałach, a za nim nieszczelne rury z których wypływa świecąca radioaktywna substancja. Potem zmieniłem proporcje miedzy innymi pogrubiłem nogi i uznałem, że teraz to już wygląda trochę za cięzko i postanowiłem zrobić z niego "uzbrojonego" mamutowca" z załogą na pokładzie.Tylko nie wiem, czy ten "plecak" dobrze się komponuje na zwierzu. Na razie zamierzam skupić się na sierści i potem pomyślę, czy plecak zostanie. Ja bardzo często robie taki błąd, że zmieniam koncept w czasie modelowania. Może dlatego, że wszystko wymyslam na bieżąco.Następnym razem wszystko rozrysuję sobie na kartce i będę się tego trzymał.
Napisano 8 Maj 200915 l Moim zdaniem to coś na plecach zbyt duże dla biednego zwierzaka, może lepiej te okrągłe rzeczy pomniejszyć lekko, zrobić cieńsze, i potraktować jako zwisającą z boku tarczę? A na rozrysowanie nie jest jeszcze za późno, przede wszystkim rozrysowałabym sobie to coś na plecach, żeby było jakieś spójne. Teraz za bardzo nie wiadomo co to jest i do czego, ale przede wszystkim wygląda zbyt masywnie.