waldek1983 Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 Witajcie :) Po długiej przerwie chciałbym pokazać jakim modelem zająłem się w ostatnich dniach. Oczywiście wszelkie sugestie, uwagi będą rozpatrywane i w wolnej chwili realizowane. Tak więc zapraszam do oglądania i komentowania. Jak widać na poniższych rzutach model nie jest kompletny, a to za sprawą braku wolnego czasu. Na dzień dzisiejszy jestem na etapie tylnej części chociaż i w poprzednich coś do poprawki się znajdzie. Na początek gotowe zdjęcia samochodu min. na których się wzoruje. Poniżej testowe renderki według kolejności powstawania, siatki dorzucę...:) PS. Jeżeli znajdziecie jakieś fajne żarówki do tego samochodu to bardzo poproszę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek1983 Napisano 5 Maj 2009 Autor Share Napisano 5 Maj 2009 Siateczki: PS. proszę moderatorów o poprawę tematu bo zadziałała zasada kopiuj/wklej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 a moglbys dac greyscale:P ? btw nie postac tylko pojazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 całkiem przyjemnie to wygląda! :) mam pytanko: czy renderer to brazil r/s ? czekam na upa! :) ps. fajna hdr'ka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 nie jest za dobrze, ale nie jest też tragicznie :) Musisz popracować nad równomiernym rozłożeniem siatki (np na nadkolu), wyrównaniu np linii dachu, dół zderzaka masz pofałdowany. Niestety jeszcze troszkę pracy przed Tobą. Nie bierz się za rendering teraz, tylko za kończenie modelowania. Radzę Ci też przyjrzeć się siatkom innych samochodów (tutaj to np. Reflecta, Johnzi, Javor i jeszcze paru takich hardkorowców) i zobaczyć jak tam wyglądają różne elementy i jak ładnie siatka idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek1983 Napisano 31 Maj 2009 Autor Share Napisano 31 Maj 2009 Mały update po długiej przerwie: Siateczka: Eddy__ -> jest to V-Ray z lekkimi ustawieniami. M4rcus -> mówisz i masz ;) a z tytułem to wynikła lekka pomyłka trosiek -> oglądałem prace i powiem szczerze, że brak słów. Wskazane błędy poprawie i proszę o więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek1983 Napisano 13 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2010 (edytowane) Po dłuższej przerwie zamieszczam progres pracy: ...i dwa testowe renderki: Zapraszam do komentowania :) Edytowane 13 Kwiecień 2010 przez waldek1983 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 13 Kwiecień 2010 Share Napisano 13 Kwiecień 2010 Lakier za mocno odbija, materiał opony super - podziel się ;) W siatce momentami trochę nabałaganione, ale poza tym fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 Model do bieznika raczej do wymiany, polecam używanie referencji przy jego modelowaniu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi