vinc Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 (edytowane) Witam, cos takiego teraz robie, dawno nic nie pisalem. Sporo bledow i niedociagniec widze, ale to jest dopiero pierwszy probny render, jaki udalo...mi sie zrobic. Podziekowania dla mkeruj za wielka pomoc. Piszcie... Edytowane 6 Maj 2009 przez vinc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 Jak dla mnie fajny tylko za duży obrazek!!! dlamnie troche za pusto po lewej tronie na dole no i zamien pilke na jakis materac bo cos brzydka ta pilka i niepasuje mi, a jak to pilka do nogi to zmniejsz ja i poloz na trawce Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 dałbyś mniejsze i nie tak mocno skompresowane ?? Przyjemne światło, czerwone cegły nie teges do realizmu, więcej samplingu, za mocno wzburzona woda, (a i tak trochę przejrzystości wody potrzeba..!) roślinki pomarańczowe coś się pomieszały nienaturalnie z zielonymi. Błędy z modelem - coś tak te kółka nachodzą się z drewnianymi deskami. A te deski nawet lewitują. Proporcje miejscami wyraźnie rozhukane. Krytyka krytyką, ale życzę Ci powodzenia i nabrania wprawy co do exteriorów! Pozdrawiam ;) Trawka ładna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 Piłka nie pasuje, cegły mało realistyczne, i babka w czerwonym tez niezbyt realistyczna poz tym to zapowiada sie ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 7 Maj 2009 Autor Share Napisano 7 Maj 2009 Mały up...nie wszystko na raz poprawilem...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 Dużp lepiej, ale ten stolik po lewej chyba ma proporcje zwalone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichysit Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 zrób jasniejsze niebo, za bardzo zlewa sie z morzem, wspomniane wczesniej cegly i woda w basenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kłapouchy Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 Nie jaśniejsze tylko ciemniejsze, a poza tym mam wrażenie, że texturka trawy się powtarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 7 Maj 2009 Autor Share Napisano 7 Maj 2009 pierwsze bylo troche za duze, nastepne mniejsze wstawilem co do cegielek, to moj wybor na texture najwyzej pada, musza byc na scianie trawa, cos mi pada jak displace wlanczam, musze powalczyc z tym jeszcze - tu zgaszone stolik sprawdze...a niebo hmm, sam nie wiem...;] w szopie sie cos poprawi...;] dzieki ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo.biker Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 deski ci trochę lewitują :) I piłka raczej by fale dookoła siebie generowała. Dodaj jakieś Rippla do wody. i te fale na wodzie w ogóle jakieś drobniutkie strasznie..... Ale i tak mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kłapouchy Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 nemo one nie lewitują, na pierwszym obrazku wyraźnie widać, że pod nimi coś jest, jakieś pręty czy cuś. Nawet jeśli by lewitowały, to już by to poprawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 żadne pręty, disp. schrzaniony i tyle. tak samo na cegłach, mapowanie tam leży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 14 Maj 2009 Autor Share Napisano 14 Maj 2009 Ale kolezanka ma oko wprawne...;] a moze wiesz jak to zniwelowac?... Jaka rozdzialke zrobic, zeby potem wydruk byl 6*9 m? masakra jak ja to wyrenderuje....wrzuce potem, na cala sciane w pokoju bedziecie mogli druknac...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Ano wprawne. Nie wiem jak to zniwelować, bo to v-ray, a ja się param wyłącznie mentalem. Wybacz. A co do wydruku, to wielkoformatowe dzialaja na nieco innych zasadach, dpi się inaczej przelicza na takie, ale nie wiem dokładnie jak to działa, bo najwięcej drukowałam metr na trzy, ale dzielone. ps. O, jesteś z Gdańska :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi