Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Od niedawna zacząłęm się interesować 3dsm i bardzo chciałbym połączyć ze sobą trójwymiarową bryłę z filmem np. Stworzoną broń wkleić do ręki aktora, bądź w miejsce tła wkleić tło wygenerowane w 3dsm (wiem że trzeba kręcić ujęcia na najlepiej niebieskim tle, ale jak to później wstawić??:>)

Z góry dziękuje za pomoc;)

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

pozniej to wszystko najlepiej zrobic jakims dobrym edytorem, np. ADOBE PREMIERE...

Napisano

A jakbym sobie chciał zrobić pistolet w 3dsm to jak go wkleić do swojej ręki na filmie??

Napisano

musisz wstawic ten filmik jako background do viewporta i w enviorment. Potem tylko rysujesz model i wstawiasz go odpowiednio do reki.....

Aha... film musi byc w formacie .avi

Napisano

Nie wiem czy dobrze mi się wydaje:P ale czy przypadkiem umieszczając w odpowiednim miejscu broń zasłoni mi ona chyba palce... a mają być one na rękojeści.

Napisano

A przypadkiem materiał typu matte/shadow nie załatwi sprawy? Robisz obiekt, nadajesz mu ten materiał i taki obiekcik ustaw przed modelem broni w takim miejscu, żeby pokrywał się z miejscem gdzie np. palce zasłaniają broń. Wyrenderuje się tylko ta część broni, która nie jest zasłonięta przez obiekt matte/shadow. Reszta będzie przezroczysta i będzie widoczne tło.