Gość shysh Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 na poczatku od razu przepraszam za zdublowanie watku ale zapomnialem dolaczyc miniaturki wczesniej witam , jestem w trakcie robienia postaci na zajecia do szkoly niestety bardzo malo maluje na tablecie ( usiade raz na pol roku chociaz kiedys mialem motywacje wiecej :P) i dlatego tez mam z tym troche problemow. bardzo prosze jakas dobra dusze ; p o udzielenie drobnej pomocy nie moge wymyslic kompletnie stroju dla postaci a jak pruboje to mam wrazenie ze mi sie cos rozwala w proporcjach itp, generalnie krotka mowiac mam problemy a bardzo malo czasu ;p. wszelka pomoc, porady a szczegolnie jakies podmalowki mile widziane :) dodam ze z zamierzenia postac miala byc aztekiem przesniesionym troche w przyszlosc, nad tlem bede jeszcze pracowal
Rotcore Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 Witaj, wstępnie podpowiem że wystarczyło edytować swój post żeby wstawić miniaturkę bez potrzeby zakładania nowego wątku... Jeżeli chodzi o azteka, poszukaj w necie w książkach info i zdjęcia o tej kulturze... w "apocalypto" chyba pojawiali się pseudoaztecy, ale stroje można podpatrzeć itd... co do proporcji to na jednej warstwie namaluj nagiego kolesia proporcjonalnie dobrego oczywiście, a na kolejnych warstwach kombinuj ze strojem, to powinno zapobiec waleniu się proporcji... no i wiadomo, najlepiej samemu pobawić się w design ubioru niż czekać aż ktoś za Ciebie to namaluje, dużo oglądaj, googlaj, może zainspiruj się bionicznymi rzeczami zaczerpniętymi ze świata natury... albo przygotuj kilka wersji ubioru i pomożemy Ci wybrać i dopracować hmm, ta fota w tle... nie róbmy tak, lepiej patrzeć z fotki ale malować na nowo... to przynajmniej uczy obserwacji i poniekąd kolorów... Zastanowiłbym się też nad kompozycją, czy ważne jest tło, czy bardziej postać, czy coś się będzie działo w tle, na czym będzie stał ów aztek itd... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi