Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

na poczatku od razu przepraszam za zdublowanie watku ale zapomnialem dolaczyc miniaturki wczesniej

witam , jestem w trakcie robienia postaci na zajecia do szkoly niestety bardzo malo maluje na tablecie ( usiade raz na pol roku chociaz kiedys mialem motywacje wiecej :P) i dlatego tez mam z tym troche problemow.

bardzo prosze jakas dobra dusze ; p o udzielenie drobnej pomocy nie moge wymyslic kompletnie stroju dla postaci a jak pruboje to mam wrazenie ze mi sie cos rozwala w proporcjach itp, generalnie krotka mowiac mam problemy a bardzo malo czasu ;p.

wszelka pomoc, porady a szczegolnie jakies podmalowki mile widziane :)

dodam ze z zamierzenia postac miala byc aztekiem przesniesionym troche w przyszlosc, nad tlem bede jeszcze pracowal

newaztec3.th.jpg

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 863
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witaj, wstępnie podpowiem że wystarczyło edytować swój post żeby wstawić miniaturkę bez potrzeby zakładania nowego wątku...

Jeżeli chodzi o azteka, poszukaj w necie w książkach info i zdjęcia o tej kulturze... w "apocalypto" chyba pojawiali się pseudoaztecy, ale stroje można podpatrzeć itd... co do proporcji to na jednej warstwie namaluj nagiego kolesia proporcjonalnie dobrego oczywiście, a na kolejnych warstwach kombinuj ze strojem, to powinno zapobiec waleniu się proporcji... no i wiadomo, najlepiej samemu pobawić się w design ubioru niż czekać aż ktoś za Ciebie to namaluje, dużo oglądaj, googlaj, może zainspiruj się bionicznymi rzeczami zaczerpniętymi ze świata natury... albo przygotuj kilka wersji ubioru i pomożemy Ci wybrać i dopracować

hmm, ta fota w tle... nie róbmy tak, lepiej patrzeć z fotki ale malować na nowo... to przynajmniej uczy obserwacji i poniekąd kolorów...

Zastanowiłbym się też nad kompozycją, czy ważne jest tło, czy bardziej postać, czy coś się będzie działo w tle, na czym będzie stał ów aztek itd...

Pozdrawiam