mileS Napisano 13 Maj 2009 Share Napisano 13 Maj 2009 Witam ! Napotkałem na mały problem i liczę na waszą pomoc ;] . Mianowicie przestawiłem gdzieś jakąś opcję i teraz gdy wchodzę w edytowanie polygonów to dzielą mi się one w widoku na tris'y (tzn. tylko w podglądzie bo zaznaczyć mogę już cały poly) nie daje rady tak pracować :0 HELP ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 13 Maj 2009 Share Napisano 13 Maj 2009 hmm poszukaj czegoś w ustawieniach viewportu pod edged faces albo triangle cośtam.. nie pamiętam dokładnie które mogłeś włączyć:) mogłeś jeszcze w preferences/viewports/configure driver/ display all triangle edges.. chyba trzeba maxa zrestartować po tym ? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 13 Maj 2009 Autor Share Napisano 13 Maj 2009 Wszędzie szukałem po kilka razy , wyłączałem każdą opcje po kolej i nic ! Hmm a można jakoś przywrócić domyślne ustawienia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 13 Maj 2009 Share Napisano 13 Maj 2009 Wejdź do "Display" i zaznacz "Edges Only" mając zaznaczony obiekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 13 Maj 2009 Autor Share Napisano 13 Maj 2009 (edytowane) Dzięki ale niestety to też nie to :/ ... Już nie wyrabiam z tym ... Aha i tylko w polygonach mi się tak dzieje w vertexach czy edgesach już jest dobrze . EDIT : Temat do zamknięcia , chociaż i tak do końca wszystkiego nie rozwiązałem . Problem znikną kiedy zmieniłem z OpenGL na Direct3d( Chociaż w sumie lepiej mi max działa na OpenGL). Edytowane 13 Maj 2009 przez mileS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi