Napisano 15 Maj 200916 l Witam, mam problem z vray'em, a mianowicie chodzi o to, że po rozpoczęciu procesu building light cache po 13 sekundach zacina mi się renderowanie, i cały komputer. Dopiero po wyłączeniu 3ds'a za pomącą menedżera zadań w procesach komp się uspokaja. Gdy renderuje w rozdzielczości mniejszej niż 1000x800 wszystko jest normalnie. Teraz potrzebuje rendera z większą rozdziałką( 1280x1024) i mam problem :( . Proszę o pomoc, mam nadzieje, że da się rozwiązać ten problem. Mój komputer to: Celeron 2,6 ghz 512mb ram .
Napisano 15 Maj 200916 l Może demo ma ograniczenie takie. Jak ktoś w kod włożył łapska to może tak się stało...
Napisano 15 Maj 200916 l Wróżki z nas marne. Pokaż przede wszystkim co renderujesz (jeśli możesz to wyrenderuj to chociaż w 640x480 i pokaż). Wygląda na to że komp nie daje rady co przy bardziej skomplikowanych scenach nie wydaje się dziwne przy takiej konfiguracji. Zamieść render i ustawienia rendera. Możesz też spróbować włączyć Bitmap pager (więcej o tym znajdziesz w helpie maxa)
Napisano 15 Maj 200916 l Autor Proste scenki mogę renderować w wysokich rozdzielczościach. To co chcę teraz wyrenderować, to samochód ze 190 tyś. poly Tutaj daje ustawienia rendera: http://img31.imageshack.us/gal.php?g=ust3.png
Napisano 15 Maj 200916 l na moje oko to wina displacement. sproboj w vray system pozmieniac: Face/level coef. 1 Dynamic mem limit 256 Default geometry Auto Render region division 32 jak dalej nie idzie to wylacz displacement w Vray global switches